Izvor:
22.10.2017 u 08:14
0

KONAČNO: Otkriven trag koji sigurno vodi do ubice Jelene Marjanović!

Fragment muškog DNK koji je pronađen na domalom prstu pevačice Jelene Marjanović, na kojem fali i burma ključan je dokaz za pronalaženje ubice, naročito ako se uporedi sa ljudima koji su potencijalno umešani u zločin.

Ako pretpostavimo da se nepotpuni DNK uporedi sa DNK ubice, verovatno će se lako dobiti rezultat. Sad je pitanje koliko je uopšte očuvano materijala u ovom slučaju. No parcijalni DNK sigurno je beskorisno upoređivati sa DNK bazama, kojih mi imamo sedam i gde se trenutno čuva oko 10.000 DNK profila naših građana. Neće se dobiti tačni rezultati i to je gubljenje vremena. Ali poređenje ovog fragmenta DNK sa svim ljudima koji su potencijalno umešan u zločin treba da nam otkriju ubicu – kaže za beogradske medije forenzičar upućen u ovaj slučaj koji zbog osetljivosti istrage želi da ostane anoniman.

On dodaje da su DNK analize moćne ali ne i svemoguće tako da one ne mogu da dokažu da je osoba genetički materijal na mestu zločina ostavila baš u trenutku kada je on počinjen.

Baš zbog toga biološki tragovi koji su pronađeni na gumici za kosu ubijene Jelene i koji pripadaju njenom mužu Zoranu Marjanoviću koji je u pritvoru, još su nedovoljan dokaz da je umešan u zlodelo.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter