Izvor: RT
19.07.2023 u 17:53
0

„K.K. SE NIJE POKAJAO, ORUŽJE NIJE ČUVANO NA BEZBEDAN NAČIN“: ADVOKATICA porodica ŽRTAVA demantovala KOLEGINICU koja štiti PORODICU UBICE

Zora Dobričanin Nikodinović ističe da bi rad Anketnog odbora za istragu zločina zapravo bio kontraproduktivan

Nije tačno da je oružje korišćeno u napadu u OŠ „Vladislav Ribnikar“ čuvano na „apsolutno bezbedan način“ kako je to rekla advokatica Irina Borović koja brani Vladimira Kecmanovića, oca dečaka koji je ubio devet vršnjaka i čuvara, tvrdi punomoćnica porodica oštećenih u masakru u OŠ „Vladislav Ribnikar“ Zora Dobričanin Nikodinović.

Ona je istakla da nije tačno ni da je maloletni K.K. izjavio da otac nije taj koji mu je prvi omogućio da puca i koristi oružje, isto kao što niko od prisutnih iz bilo koje rečenice dečaka nije mogao da shvati da se on kaje za učinjeno.

OGLASIO SE I TELEKOM NAKON LEPIH VESTI: „Sa zadovoljstvom smo dočekali vest o puštanju Uroša Vukašinovića“

Dobričanin Nikodinović je za N1 takođe dodala da porodice oštećenih smatraju da bi rad Anketnog odbora u ovom trenutku bio kontraproduktivan.

– Oštećeni roditelji i deca iz OŠ ‘Vladislav Ribnikar’, kao i svi punomoćnici porodica nastradale dece kao i advokati – punomoćnici porodica dece koja su povređena i traumatizovana ovim masakrom, jednoglasni smo u stavu da bi rad Anketnog odbora u ovom trenutku bio kontraproduktivan i mogao bi da ugrozi tužilačku istragu i krivične postupke u celini i kontaminira dokaze, jer bi činjenice i dokazi od značaja za krivični postupak mogle da izađu u javnost pre suđenja – kazala je.

Dobričanin Nikodinović smatra da bi moglo doći do situacije da se dokazi analiziraju i svedoci ispituju prvo pred Anketnim odborom, pa tek onda na sudu što je neprihvatljivo.

AMERIČKI DAROVI SMRTI: EVO gde i dan danas HARAJU POSLEDICE KASETNIH BOMBI

– Upliv laičke javnosti u sudski postupak mogao bi da bude veoma štetan po postupak koji u ovom trenutku vodi tužilaštvo i sud – istakla je ona.

Više javno tužilaštvo u Beogradu, kako dodaje istragu vodi profesionalno i ekspeditivno, te nema potrebe, a može biti štetno laičku javnost mešati u krivični postupak koji je u toku.

– Predmeti ovih ubistava su u nadležnosti tužilaštva kao dela sudske vlasti pa ne vidimo od Anketnog odbora benefit ni za ovaj krivični postupak, niti za istinu uopšte – kaže Dobričanin Nikodinović.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter