Izvor: kurir
15.06.2022 u 20:13
0

MUŽ POKOJNE PEVAČICE GUTAO KNEDLE, IPAK JE KRIV? Veštaci utvrdili da je Jelenina krv brisana sa sedišta

Veštak Dušan Keckarević koji je ispitan u Višem sudu u Beogradu u završnici suđenja Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene, osim o krvi koja nije pronađena na odeći optuženog, govorio je i o tragu krvi koji je pronađen u „mercedesu“ porodice Marjanović.

Podsetimo, ubistvo pevačice Granda dogodilo se pre više od šest godina, a za sada jedini optuženi je njen suprug Zoran, koji je uhapšen u septembru 2017. godine, a u pritvoru je proveo deset meseci, posle čega je pušten da se brani sa slobode.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

TEŽAK INCIDENT U SELU NA KOSOVU: Otac presudio sinu zbog imanja

Postupajući tužilac upitao je veštaka o tragu krvi koji je pronađen na zadnjem sedištu „mercedesa“, a za koji odbrana tvrdi da je nastao mesec i po dana pre zločina, kada se Jelena povredila.

– On nije bio vidljiv okom, luminol ga je pokazao i dao je jak DNK profil, ali je bio obrisan pre toga. Nije testirano kojim sredstvom je to učinjeno, to se moglo dogoditi i prilikom čišćenja automobila – rekao je Keckarević pa na pitanje tužioca da li je to namerno urađeno odgovorio:

– Svako brisanje je svesna radnja. U ovom slučaju morala bi da se radi kompletna analiza kola, ali ne treba implicirati da se radi o krivičnom delu.

Veštak Keckarević je potom objasnio da je trag mogao preneti i neko drugi.

-Trag je mogla preneti druga osoba, predmet, ali i sama oštećena. Na osnovu DNK profila ne možemo reći kada je trag nastao, a razlika između četiri dana i 30 dana ne postoji kada temperature nisu ekstremne. Svakako mesto pronalaženja, na zadnjem sedištu, ka sredini, malo jeste neuobičajeno.

Na suđenju su prikazivane i slike sa uviđaja, kao i pojedini tragovi, ali i odeća koju su na sebi imali Jelena i Zoran kobnog dana. Zoran Marjanović je na monitoru pomno gledao fotografije. Sudija je odlučila da ne prikaže slike tela sa mesta zločina, kao i slike sa obdukcije, a kada je to pomenula, videlo se da je Zoran napravio tužan izraz lica i progutao knedlu

Posle izlaganja Keckarevića, advokati odbrane odustali su od rekonstrukcije zločina, te je sudija Jelena Škulić obavestila prisutne da je dokazni postupak završen i da će se 8. jula održati završne reči pred presudu.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter