Izvor: nin
16.06.2024 u 17:49
0

NASILJE NAD NASTAVNICOM MAJCI OŠTRE MERE: Određen pritvor osumnjičenoj za napad na nastavnicu u OŠ „Jovan Dučić“

Treći osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana 32-godišnjoj ženi osumnjičenoj da je u novobeogradskoj Osnovnoj školi „Jovan Dučić“ pretila nastavnici svog sina, vređala je i udarala. Osumnjičenoj je određen pritvor zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke, potvrđeno je Tanjugu u sudu.

U sudu je rečeno da je potrebno ispitati oštećenu i svedoka, da se pritvor računa počev od 14. juna, kada je zadržana i može trajati do 30 dana po osnovu predmetnog rešenja. Kako Tanjug saznaje, osumnjičena je na saslušanju negirala krivicu.

Krivičnom prijavom osumnjičenoj se stavlja na teret da je 13. juna u školi, nezadovoljna ocenom koja je zaključena njenom sinu, uputila nastavnici pretnje po život i telo, vređala je, počupala za kosu i zadala joj više udaraca u predelu tela, saopštilo je tužilaštvo.

Prema pisanju medija, majka učenika je želela da razgovara sa nastavnicom biologije kako bi upitala zašto je njenom detetu zaključena ocena dva kada ima prosek za tri, ispričala je jedna od zaposlenih, svedokinja događaja u toj školi koja je želela da ostane anonimna.

Nastavnica biologije je navodno majci predočila da on nema prosek za ocenu tri i pozvala je u svoj kabinet kako bi joj to i pokazala u elektronskom dnevniku. Kada joj je koleginica objasnila da se sabiraju ocene iz oba polugodišta, majka je burno reagovala i rekla da će da ide kod direktorke, sa čim se složila i nastavnica.

„Izašla je iz kabineta, tada je počeo veliki odmor ali majka se odjednom vratila. Samo je čula kako su lupila vrata, povukla je za kosu, oborila na pod, lupala njenom glavom o pod, govorila ružne reči, da će da je prebije, šutirala je nogama dok je ležala na podu“, is

Reagovali i sindikati i udruženja prosvetnih radnika

Sindikati i udruženja prosvetnih radnika oštro su reagovali na nove slučajeve nasilja prema prosvetnim radnicima u Beogradu, zahtevajući od nadležnih da hitno reaguju, kao i odgovore šta je učinjeno povodom ranijih napada na nastavnike.

„Nastavnici biologije u jednoj od beogradskih škola roditelj učenika petog razreda naneo je teške telesne povrede. Majka nezadovoljna zaključenom ocenom svog deteta uhvatila je nastavnicu za kosu, oborila je na pod i sve tako držeći nastavnicu na podu udarala njenom glavom o pod. Uz fizičko nasilje usledile su i pretnje da će je ubiti i pobiti porodicu“, navela je Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) povodom novih slučajeva nasilja prema prosvetnim radnicima u osnovnim školama „Jovan Dučić“ na Novom Beogradu i „Sveti Sava“ na Vračaru.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter