Izvor: tanjug
07.08.2023 u 10:20
0

ODUZETA VOZILA: Četiri prijave i oduzeta vozila, epilog iznenadne akcije policije na aerodromu!

Prilikom sinoćne nenajavljene provere taksista, od strane policije i Komunalne milicije, kod Aerodroma "Nikola Tesla", protiv četiri osobe je napisana odgovarajuća prekršajna i krivična prijava, oduzeta su dva vozila pod sumnjom da je njima počinjeno krivično delo, a kod jedne osobe pronađeni su nož i suzavac, saopštio je MUP.

Provera taksista je rezultat rada zajedničke radne grupe za suzbijanje „divljih“ taksista, koju su u aprilu formirali Ministarstvo saobraćaja i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

NESREĆA U TUTINU: Nakon što je smrtno zgazio trogodišnjeg nećaka policija uhapsila njegovog ujaka detalji stravične nesreće

Na aerodromu važi poseban režim rada taksista, pa je policija od njih tražila na uvid dozvolu za prevoz sa aerodroma, kao i vaučer za prevoz putnika. „Od početka rada radne grupe, taksi prevoz na aerodromu je uređen kontrolnim sistemom, rampama, kao i posebnim prilazom za taksi vozila“, istakao je MUP u saopštenju.

Vršilac dužnosti pomoćnika Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Ivan Divac, rekao je da se od formiranja radne grupe sprovode konstantne akcije na aerodromu.

-Pored toga vrše se i pojedinačne kontrole kao što je ova večeras kada je organizovan punkt. Ono što svi znamo je da je određena grupa taksista zarađivala velike količine novca i oni neće tako lako odustati i to govori podatak da i tri meseca nakon formiranja radne grupe postoje grupe koje misle da mogu da rade mimo propisa i pravila“, kaže Divac.

Prema njegovim rečima, poruka svima je da država neće odustati, da će akcije biti nastavljene i da neće biti krađe putnika koji dolete u Srbiju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter