Izvor: Kurir.rs
07.08.2023 u 10:51
0

MONSTRUM TIJANINO TELO SAKRIO U NAPUŠTEN OBJEKAT U ATARU, PA ODVEO POLICIJU: Na ovaj način je MESAR UHAPŠEN PRE 9 godina

Tijana Jurić,15-godišnja devojčica iz Subotice, nestala je u noći između 25. i 26 jula, a potraga se završila tragično na današnji dan pre 9 godina, 7. avgusta.

FONDACIJA TIJANA JURIĆ POSLALA NA MORE DEVOJČICU KOJU JE OTEO MALČANSKI BERBERIN: Sa porodicom pokušava da zaleči rane (FOTO)

Njen nestanak tada je na noge digao, a zločin zgrozio celi Srbiju koja je plakala zajedno sa Tijaninom porodicom. Tijanino telo pronađeno na zapuštenom smetlištu u naselju Čonoplja u opštini Sombor.

Za Tijanino ubistvo na 40 godina zatvora osuđen je mesar Dragan Đurić iz beogradskog naselja Surčin. Monstrum je priznao zločin i policiju odveo do mesta na kojem je sakrio žrtvu.

Đurić je Tijanu u Bajmoku udario svojim vozilom. Nakon što je devojka počela da zapomaže, uhvatio ju je za vrat, udarao, a potom ubacio u automobil, odvezao u atar i ubio. U automobilu je sa nje skinuo odeću, a telo odvezao desetak kilometara od Sombora, gde ga je i zakopao.

Na sve jezive poteze Đurića navodi se i da nije pokazao nikakvo kajanje zbog svega što je uradio žrtvi.

Tijanino ubistvo pokrenulo je kasnije niz preispitivanja zakona u Srbiji i bezbednosti dece zbog čega se njen otac, Igor Jurić, izborio za „Tijanin zakon“, a još se bori za „Amber alert“ koji bi trebalo da pomogne u potrazi za nestalom decom.

13 dana potrage za Tijanom

Potraga za Tijanom trajala je 13 mučkih dana, a detalji koji su otkriveni dan posle pronalaska njenog tela bili su još jeziviji.

Đurić je otkriven sistemom eliminacije, a meštani Bajmoka su otežali istragu, tako što su potencijalne dokaze gazili i premeštali prilikom traženja Tijane, sve u najboljoj nameri.

– Na osnovu baznih stanica mobilne telefonije utvrđeno da je Dragan kritične noći bio na mestu otmice. Posmatran je od utorka, 5. avgusta, ali se ponašao sasvim obično, dok je veza između njih dvoje bila nepostojeća. Priveden je u nameri da otkrije gde drži devojku, ali je nakon poligrafskog testa priznao da ju je ubio – podaci su iz istrage Tijaninog ubistva.

Mišljenje policije je da Jurićeva ipak nije udarena automobilom, jer na vozilu nema oštećenja, već da ju je Dragan namerno napao, pre čega je zaustavio vozilo. Kako se devojčica opirala, jako ju je udarao i onesvešćenu stavio na zadnje sedište. Na putu do naselja Aleksa Šantić, Tijana se probudila i odmah pokušala da izađe.

Međutim, iznerviralo ga je što je zapomagala, pa ju je udavio duksericom koju u noći ubistva nameravala da vrati drugu, a koju je nosila zavezanu oko struka

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter