Izvor: N1
16.03.2024 u 17:56
0

OGLASIO SE SLOBODAN HOMEN: Niti sam učestvovao u iznošenju ordenja, niti sam u bekstvu

Slobodan Homen, bivši državni sekretar Ministarstva pravde, oglasio se u pisanom saopštenju, a povodom navoda u medijima da je učestvovao u nestanku 43.000 državnog ordenja o kojoj je juče javnost izvestilo Treće osnovno javno tužilaštvo. On je demantovao ove navode.

U pisanom odgovoru naslovljenom sa „Moj odgovor scenaristima filmske pljačke“, prosleđenom medijima, on navodi da je o ovom slučaju i svojoj navodnoj umešanosti saznao iz medija.

Nestao Milan Stanković: Od ponedeljka mu se gubi svaki trag, na sebi je imao krem džemper, beli prsluk i sive farmerke

„Kao što sam saznao i da sam u bekstvu. Nije mi potpuno jasno ni zašto su policija i tužilaštvo slučaj navodno nestalih 43.000 odlikovanja pre više od 15 godina, kako su saopštili, danas pokrenuli. Naslućujem. Ali, sigurno znam sledeće.
Ovo nije tačno. Niti sam učestvovao u iznošenju ordenja, niti sam u bekstvu“, naveo je on.

Dodao je:

„Pod jedan, izneti pola tone odlikovanja, koje pretpostavljam vredi onoliko kolika je vrednost materijala od koga je napravljeno, iz vladine zgrade koja ima fizičko-tehničko obezbeđenje i kontra-obaveštajnu zaštitu nije moguće. Takođe je nemoguće taj teret izneti i iz Predsedništva Srbije u čiju su nadležnost odlikovanja preneta 2010. godine“, tvrdi Homen.

Kako je istakao, niko ga u proteklih 15 godina nije zvao da da bilo kakvu izjavu povodom navodno nestalih odlikovanja.

„Svakako da bih se bez oklevanja odazvao takvom pozivu. Opšte je poznato da ja od 2012. godine nemam nikakve veze sa Vladom Republike Srbije niti sam ulazio u zgrade državnih organa“, navodi u saopštenju Homen.

Već nekoliko godina, nastavlja, sa porodicom ne živi u Srbiji.

„I to je poznato nadležnim organima. Kao što im je poznato da često dolazim u Beograd. U Srbiji sam boravio više od 50 puta od kada ne živim, a svakako najmanje 10 puta od kako se navodno Treće osnovno javno tužilastvo u Beogradu bavi ovom temom. Njima je dobro poznato gde mi živi majka preko koje su mogli da mi prenesu poruku da bi želeli da me vide. Ja nikada nisam pozvan niti na bilo koji način kontaktiran od strane policije i tužilaštva. Umesto svih tih mogućnosti, čitam iz medija da predlažu poternicu. Zašto?“, postavio je pitanje.

On navodi da je opšte poznato da su „njegov deda i otac bili kolekcionari ordenja, pa samim tim da se u kolekciji nalazi ordenje koje je sakupljano 50 godina“.

„Baš zgodno za ovaj slučaj. Zbog svega ovoga vraćam se na slutnje. Od kako sam svoje ime ugledao u medijima, razmišljao sam šta je povod, otkud ova besmislica sada. Da li s mojim imenom i navodno nestalim ordenjem kao dobrom medijskom pričom pokušava da se skrajne interesovanje sa nekog tekućeg, važnog, sudskog procesa. Da li ima nekakve veze sa formiranjem buduće Vlade…ili sa nekim organizovanim kriminalnim grupama kojima sam se zamerio dok sam bio Državni sekretar? Šta god da je uzrok saznaće se brzo. Zbog moje porodice voleo bih da se sve otkrije što
pre“, navodi se u saopštenju koje je potpisao Homen, uz današnji datum.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter