Izvor:
16.12.2019 u 15:05
0

OVO JE FRANCUZ O’NIL Strah i trepet za krijumčare droge

On nosi uniformu i ambleme, a možete mu se obratiti samo na francuskom. Živahan je, ali sluša svako naređenje. Ime mu je O'Nil.

Dok smo se mi danas divili mladom crnom labradoru, neki će od njega već sutra da strepe. Ne zato što ume da ujede, već da nanjuši. Naravno – drogu. O'Nila su srpski carinici dobili kao donaciju od francuskih kolega, i on se već prilagodio životu u Srbiji. Uskoro će, zajedno sa svojim vodičem Vukašinom, boraviti na graničnim prelazima i njuškati sumnjiva vozila.

U centru pažnje ovaj službeni pas bio je od samog početka. Kad bi video nekog nepoznatog lajao bi, ali bi ubrzo mirno legao i pripio se uz nogu čim bi mu se Vukašin obratio. Sve komande su na francuskom jeziku i tako će ostati.

O'Nil je umilan, ali uvek je na oprezu. Jer, ako odradi svoj posao kako treba, sledi nagrada, a to je igra sa vodičem – trenutak kada dođu njegovih "pet minuta". Znatiželjan je da onjuši sve novo što vidi oko sebe, pa je tako poskočio i kada je ugledao baku sa cegerom. Ali, naravno, u pijačnoj torbi nije bilo baš ništa interesantno za njega.


JOŠ VESTI IZ HRONIKE

NASTAVAK "ARMAGEDONA" Maloletnik ucenjivali na društvenim mrežama i tražili im obnažene slike

ZAPLENA NA GRADINI Cigarete u felni kamiona

ISTRAGA O UBISTVU POLICAJCA Ubice tvrde da su sa Kosova, čeka se potvrda

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U KRAGUJEVCU: Kamionom gradske čistoće usmrtio pešaka!


Ali zato, kada je stvarno nanjušio drogu u kolima, počeo je da skače i da se pripija uz vozilo u kom je bila skrivena. Carinici su nam demonstrirali kako izgleda pronalaženje jedne vrećice marihuane. Vukašin je bodrio psa da još jasnije pokaže svoju reakciju i na kraju, kada se pokazao kao dobar tragač, usledila je igrica.

Inače, O'Nil je malo imao i tremu. Nije navikao na sve te kamere, poglede, popularnost. Malo bi zalajao pa se onda smirio. Kako kažu carinici, taj posao obično obavlja sam, bez znatiželjnih pogleda. Vlasnici sumnjivog vozila se udalje, a onda on njuškicom odrađuje svoj deo posla. Obilazi ivice automobila, a po potrebi ulazi i unutra, zavlači se između sedišta i ne može da mu promakne ni najmanji paketić.

Vukašin je kao vodič prošao izuzetno zahtevnu obuku u Francuskoj i samo on će raditi sa O'Nilom. Kako kažu carinici, vodiči i njihovi psi su nerazdvojni, pa i slobodno vreme provode sa njima, tačnije – žive sa "kočegama".

O'Nil je danas u prostorijama Uprave carine i zvanično predat srpskoj carini, a događaju su prisustvovali Miloš Tomić, generalni direktor Uprave carina Srbije, Žan-Luj Falkoniambasador Francuske, Sedrik Oržere, pomoćnik direktora carinske administracije Francuske za međunarodne odnose i Rade Knežević, pomoćnih direktora u sektoru za kontrolu primene carinskih propisa.

Izvor: Telegraf

Foto: Uprava carine

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter