Izvor: Tanjug
29.01.2024 u 10:59
0

POČINJE SUĐENJE RODITELJIMA DEČAKA KOJI JE POČINIO MASAKR U „RIBNIKARU“: Suđenju prisustvuju i članovi porodice ubijenih

U Višem sudu u Beogradu danas počinje suđenje ocu i majci dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ ubio devetoro dece i čuvara te škole.

U Palatu pravde, ispred koje je veliki broj novinara, u pratnji advokata došla je Miljana K. majka dečaka koja je u ovom predmetu optužena za držanje i nošenje oružja, dok će njegovog oca Vladimira K. dovesti iz pritvora u kom se nalazi od hapšenja 3. maja prošle godine.

SUĐENJE DEČAKU UBICI I NJEGOVIM RODITELJIMA: Porodice ubijene dece stigle u Viši sud, susreti bili veoma dirljivi

Sudjenju će prisustvovati i glavni javni tužilac Višeg javnog tuźilaštva u Beogradu Nenad Stefanović, pored dvojice postupajućih tužilaca Nikole Uskokovića i Ivana Jevtića.

Suđenju će prisustvovati i članovi porodice ubijenih, koji su u ovom predmetu oštećeni.

Ispred najveće sudnice u Palati pravde broj 1 prisutan je veliki broj novinara, snimatelja i fotoreportera.

Na početku suđenja sud bi trebalo da odluči o predlogu tužilaštva da se sa glavnog pretresa isključi javnost zbog zaštite interesa malolenih lica.

Nakon toga tužilaštvo i odbrana bi trebalo da iznesu svoja uvodna izlaganja, dokazne predloge te da se optuženi izjasne o krivici.
Sudjenje je zakazano i za sutra.

Pored oca Vladimira K. i majke Miljane K., optuženi su i vlasnik streljačkog kluba u kojem je dečak, kako se sumnja, učio da puca, Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je predloženo da sud Vladimira K. osudi na kaznu zatvora od 12 godina, majku Miljanu K. na kaznu zatvora od dve i po godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba „Partizan praktikal šuting“ Ratka I. i instruktora u tom klubu Nemanju M. predložena kazna zatvora od po tri godine.

Vladimir K. optužnicom se tereti za krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti, odnosno jer je svog 13-godišnjeg sina obučavao da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, vodio ga u streljanu to očigledno nije primereno dečakovom uzrastu, kao i jer oružje nije čuvao bezvedno, kako je to predviđeno zakonom.

Više javno tužilaštvo neposredno je optužilo i majku dečaka Miljanu K. zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Zbog krivičnog dela davanja lažnog iskaza, kako je rekao, neposredno su optuženi predsednik Streljačkog kluba „Partizan praktikal šuting“ Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M.

Protiv oca i majke vode se i dva parnična postupka po tužbama članova porodice ubijenih, a za naknadu nematrrijalne štete usled smrti bliskog lica.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter