Izvor: Bsc happy portal
26.04.2023 u 18:15
3

POROĐAJ UŽIVO! OGLASILA SE INSTRUMENTARKA IZ NARODNOG FRONTA: „Samo sam telefon ostavila prislonjen na rešetku…“

Skandal koji je izazvala medicinska sestra - instrumentarka u porodilištu Narodni front još uvek ne jenjava. Posle inkriminišućih snimaka na kojima je prenošen porođaj uživo, oglasila se i sestra tik - tokerka sa nemuštim objašnjenjem.

Operaciona sala. Porodilja koja je primila spinalnu anesteziju i čeka da joj hirurg posle ozbiljnog zahvata, carskog reza, napokon stavi tek rođenu bebu u naručje. Sa druge strane, stoji uključen telefon. Na tik – tok mreži, odnosno na nalogu „Instrumentarka Jellena“, odvija se živi prenos događaja. Gomila nepoznatnih ljudi gleda najitmniji događaj jedne žene koja nije pristala na to. Oko nje su cevcice i krv, akušeri, sestre i pište mašine koje mere vitalne funkcije porodilje.

Gledaoci postavljaju pitanja, komentarišu to što vide, pozvani od gore pomenute instrumentarke, koja je ovaj „lajv prenos“ već najavila. I sve bi bilo na nivou ozbiljne povrede privatnosti i nedostatka sankcija da ovi snimci nisu pronašli put do medija.

Instrumentarka je momentalno suspendovana i protiv nje se poveo disciplinski postupak. Prvo se oglasilo rukovodstvo porodilišta „Narodni front“:

„Medicinska sestra koja je napravila ozbiljnu povredu radnih dužnosti i obaveza kao i profesionalne etike je odmah po hitnom postupku suspendovana, a pokrenut je i disciplinski postupak. NAPOMENA: MERA ZABRANE UPOTREBE MOBILNIH TELEFONA U PORODILIŠTU I OPERACIONOJ SALI JE I DALJE NA SNAZI“, navodi se u saopštenju Uprave klinike.ž

Printscreen/Twitter

Iako nije bilo očekivano, instrumentarka je rešila i da se uprkos činjenici da je najavljivala živi prenos, ipak „opere“ od situacije u kojoj se našla, verovatno u težnji da pridobije što veći broj pratilaca. Njeno saopštenje prenosimo u celosti.

– Želim da objasnim uživo snimak koji je emitovan sa mog profila u periodu od 04 do 05h dana 26.04.2023. Snimak je nastao nenamerno. U noćnom dežurstvu svi smo svesni da je zabranjena upotreba mobilnog telefona u sali, ali kako su nas pozvali za hitan carski rez, samo sam telefon ostavila prislonjen o rešetku za rukavice, nesvesna da se upalila kamera koja je prenosila uživo prenos na Tik Toku. Pre poziva u salu smo gledali Tik Tok i to je poslednje ostalo uključeno. Iz snimka se vidi da niko u sali nije bio svestan da odloženi telefon vrši prenos uživo. Snimak je nastao spontano.

Osim pacijenta, vidim se i ja gde se spremam za operaciju i učestvujem u istoj. Ja se izvinjavam pacijentu kojoj je povređena privatnost, pacijentkiniinoj porodici kao i široj javnosti. Ja sam medicinska sestra – instrumentarka unazad 14 godina i ceo svoj radni vek gradila odnos između pacijenta i medicinske sestre na principima sestrinske etike i prema dobrim pravilima struke. Najiskrenije mi je žao što je nastao uživo prenos jer moje aktivnosti na Tik Toku su bile usmerene uglavnom na moju porodicu, prijatelje i na edukativni sadržaj koji ni u jednom videu nije sadrzavao podatke o ličnosti niti bio u suprotosti sa medicinskom etikom. Još jednom, ponavljam da mi je duboko žao i da se iskreno izvinjavam pacijentkinji, njenoj porodici, klinici koja me hrani, svim svojim kolegama celokupnoj javnosti – napisala je Jellena.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “POROĐAJ UŽIVO! OGLASILA SE INSTRUMENTARKA IZ NARODNOG FRONTA: „Samo sam telefon ostavila prislonjen na rešetku…“”

  1. Па не може то урадила, нисам урадила,на суд да одговараш .Ко си ти да сликаш интимне делове једне жене .Ти си манипулативно ђубре и треба да ти се забрани да обављаш тај посао

    13
    0
    Odgovori
  2. Treba ti izgleda oduzeti telefon ako ti imas vremena pored tako odgovornog posla da gledas tik tok najvecu glupost istorije onda ti svaka cast

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter