Izvor: N1
23.04.2024 u 11:34
0

PRELAZI NA BLAŽE MERE: Milan Vučinić, član Šarićeve grupe, danas prelazi u kućni pritvor

Milan Vučinić, jedan od saradnika Darka Šarića, danas izlazi iz pritvorske jedinice, potvrđeno je za N1 u Višem sudu u Beogradu.

Vučinić se pušta iz pritvora jer je stupilo na snagu rešenje Višeg suda u Beogradu od 3. aprila kada mu je pritvor zamenjen blažom merom – zabranom napuštanja stana uz obavezu nošenja nanogice uz predloženo jemstvo od 300.000 evra.

Milan Vučinić je proveo tri i po meseca u pritvoru, od kada se kao i Duško Šarić, brat Darka Šarića, predao srpskoj policiji 4. januara 2024.

Do tada im se, kao optuženima u okviru kriminalne grupe Darka Šarića, sudilo u odsustvu i to u postupku protiv Šarića i još 12 drugih osoba koje se terete za planiranje ubistva i diskreditaciju svedoka saradnika Nebojše Joksovića.

Podsetimo, Dušku Šariću je pritvor zamenjen kućnim pritvorom deset dana ranije, 12. aprila 2024. godine. Na prvom ročištu koje je održano nakon predaje Milana Vučinića on je pred sudom negirao izvršenje krivičnih dela za koja ga Tužilaštvo za organizovani kriminal optužuje.

U svoju odbranu kazao je da nije koristo telefon sa „skaj“ aplikacijom i da navodi iz optužnice nisu tačni. Postupajući tužilac upitao ga je tada da li poznaje Nebojšu Joksovića i optužene u ovom postupku.

Vučinić je odgovorio da Joksovića ne poznaje, a da je sa više optuženih prijatelj.

Podsetimo, ovaj postupak se vodi zbog toga što Tužilaštvo tereti Darka Šarića i njegove saradnike za planiranje ubistva i diskreditaciju Nebojše Joksovića, koji je bio svedok saradnik u postupku protiv Šarića za šverc kokaina.

Naime prema optužnici Šarić je napravio plan da se iz „bezobzirne osvete“ ubije Joksović, a kako njegovi saradnici u tome nisu uspeli, Šarić je naložio diskreditaciju Joksovića. Cilj je bio da na taj način izgubi status svedoka saradnika i to kroz navodno planiranje ubistva svog saradnika Gorana Nikolaševića, koji je Joksovića prijavio policiji. Tužilaštvo tvrdi da je sve bilo iscenirano.

Darko Šarić je to dogovarao dok je bio u pritvoru, sa svojim advokatom Dejanom Lazarevićem i drugim saradnicima putem „skaj“ aplikacije na kriptovanom telefonu, navodi se u optužnici.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter