Izvor: Happy BSC Portal/24sedam.rs
09.01.2024 u 15:57
0

SKANDAL U MAKEDONIJI: Advokat oca ubijene Vanje traži da se njegov klijent oslobodi

Advokat Aleksandra Đorčevskog, oca kidnapovane i ubijene devojčice Vanje Đorčevske, zatražio je od pravosudnih vlasti u Severnoj Makedoniji da se njegov branjenik pusti iz zatvora i da mu se odredi kućni pritvor.

Vanjin otac se od decembra nalazi u pritvoru u Šutki. Pre nekoliko dana, na zahtev tužilaštva, sudija za prethodni postupak produžio mu je pritvor za 30 dana, kao i ostalima osumnjičenima Veliboru Manevskom, Vlatku Kešišovu, Bore Videvskom i Stefanu Dimkovskom.

Advokat Vladimir Tufegdžić kaže da kaže da je svestan da će se postupak za ukidanje pritvora nastaviti.

Mera kućnog zatvora će održati koheziju te porodice koja je ovom tragedijom duboko pogođena – naveo je advokat u svom zahtevu, a onda i dodao:

– Nadležnom javnom tužiocu je uručena hitnost u vezi ovog zahteva s obzirom da je moj branjenik dao izjavu u vezi ovog događaja. On je detaljno objasnio šta je video i čuo u vezi tog događaja i sa kojim osobama je komunicirao u cilju pronalaženja svoje ćerke, piše „Telma.mk“

Vanja je kidnapovana 27. novembra oko 7.20 ujutru, kada je otišla od kuće i krenula u školu. Ona je savladana i vezana u ulazu zgrade, u strogom centru grada, a posle nekoliko sati je ubijena, na lokaciji u blizini Skoplja.

Njeno telo pronađeno je 3. decembra u ataru sela Brazda, a nedaleko odatle pronađeno je i vozilo kojim je kidnapovana. Kako je navedeno od prvobitnog saopštenja MUP, motiv je bio lični interes.

Inače Ljupčo Palevski, osumnjičen za otmicu i ubistvo 14-godišnje Vanje Đorđevske iz Skoplja, kao i za ubistvo 74-godišnjeg Pančeta Žeževskog, uhapšen je u Turskoj i očekuje se da uskoro bude izručen Severnoj Makedoniji.

UŽAS KOD SVETOG NIKOLE: Radnik umro od trovanja na farmi svinja, drugom se bore za život

Ministarstvo unutrašnjih poslova i tužilaštvo, na osnovu izjava osumnjičenih, saopštili su da im je prvoosumnjičeni za Vanjino ubistvo Ljupčo Palevski Palčo rekao da mu je Gjorčevski dao informaciju kada će Vanja napustiti svoj dom i da će biti sama. Tokom ispitivanja, Gjorčevski je negirao bilo kakvu umešanost.

Tužilaštvo je ranije saopštilo da su obezbeđeni svi potrebni dokazi za utvrđivanje putanje kretanja osumnjičenih i ne postoji opasnost od kompromitovanja istrage objavljivanjem snimaka video nadzora objekata.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter