Izvor: telegraf.rs
09.05.2022 u 10:46
0

SRAMNO! OPLJAČKANA CRKVA U BEOGRADU NA ĐURĐEVDAN! Lopovi iz crkve ukrali MOŠTI svetitelja, krst mrtvog dečaka i patrijarha Pavla (FOTO)

U petak, na Đurđevdan, oskrnavljena je crkva u Kotežu, iz koje su muškarac i žena odneli mošti Svetog Petra Koriškog, i tri krsta iz oltara. Na sreću, mošti i dva krsta su vraćena, a crkva traga za još jednim krstom, koji je, kako saznajemo na pijaci u Kotežu prodat za 200 dinara. 

Opljačkana je Crkva svetih apostola Petra i Pavla, a sve se izdešavalo oko 13.30 časova. Krađu su zabeležile i sigurnosne kamere, počinioci su pronađeni, ali ne i sve ukradene stvari.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Sveštenik  Jovan Lučić objavio je ovu informarciju na stranici Udruženja građana Koteža. Objavio je i snimak same krađe.

HOROR U ARANĐELOVCU! HTELI DA SILUJU DEVOJČICU (8), policija traga za dvojicom muškaraca zbog pokušaja obljube, GRAĐANI U STRAHU!

– Zahvaljujući brzoj reakciji MUP-Borča sinoć oko 22 časa pronađeni su počinioci koji su neovlašćeno, nasilno ušli i oskrnavili oltar. Vraćena su dva krsta i što je najvažnije mošti Svetog Petra Koriškog. Jedan krst je prodat na pijaci u Kotežu. Molimo kupca da nam se javi da isti krst otkupimo – napisao je juče sveštenik.

Kako Telegraf.rs saznaje, da ukradena krsta i mošti, pronađeni su kod počinioca. Oni su, kako navodi naš izvor, odmah po saslušanju u policiji, pušteni na slobodu, a kako saznajemo, muškarac je preuzeo svu odgovornost za ovo delo.

Naš izvor navodi da su ukradene mošti neprocenjive vrednosti, kao i da sva tri krsta imaju neverovatnu pripadnost i uspomenu.

Jedan je, naime, krst upokojenog patrijarha Pavla, drugi je krst za pokoj duši malog Dušana iz Borče, koji je upao u mešalicu za hleb pre nekokoliko godina i stradao, a treći je poklon upravo svešteniku ove crkve.

– Oni nisu ni znali šta su krali. Najgore je što su ukrali delić moštiju Svetog Petra Koriškog a to je neprocenjiva vrednost. Šta će nekome mošti? Takođe, svaki ukraden krst ima neverovatnu uspomenu. Jedan je kupio pre tri godine čovek čije je dete upalo u mešalicu za mešanje brašna. Mali Dušan. To je njegov otac kupio za pokoj duše malom Dušanu. Drugi krst je krst pokojnog patrijarha Pavla. Prota iz Koteža je dobio taj krst i on ga je ostavio crkvi za uspomenu. Prota se upokojio, sahranjen je u Hercegovini. Ova dva krsta su pronađena a traga se za trećim, to je krst koji pripada svešteniku opljačkane crkve, a dobio ga je od brata čim je tu počeo da služi  – navodi naš izvor:

– I, neko tako nešto proda za 200 dinara. Traga se za kupcima krsta.

Crkva je, inače, kako saznajemo, pomagala više puta i novčano, i u garderobi i hrani upravo osobama koje su je oskrnavile.

Takođe, kako saznajemo, nije prvi put da se svetinja apostola Petra i Pavla nađe na udaru. Dešavalo se to već deset puta.

– Nisu uzimane mošti i krtovi ali obiju crkvu, naprave veliku štetu, biju skupa vrata a uzmu 300 dinara ili 1.500 dinara – dodaje naš sagovornik.

Telegraf.rs se u vezi sa ovom krađom obratio i MUP-u, međutim, do puštanja ovog teksta nismo dobili odgovore šta se dogodilo sa dvojcem koji oskrnavio crkvu na Đurđevdan.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter