Izvor:
27.11.2019 u 03:49
0

TRESLO SE I U PRIŠTINI: Panika među ljudima zavladala od potresa!

Zemljotres koji je jutros pogodio Albaniju, osetio se i u Prištini jako kao da je epicentar bio na Kosovu, a zgrade su se skoro pola minuta tresle poput telefona koji vibrira, kaže za Tanjug dopisnik albanskih medija iz Srbije Idro Seferi.

Seferi koji je u trenutku zemljotresa bio u Prišitni, na 11 spratu zgrade, kaže da su se zidovi tresli, da je buka bila velika, a da su ljudi bili u panici.

"U Albaniji je mnogo stambenih zgrada srušeno, cela Albanija je u haosu, svi rafovi u prodavnicama su porušeni, sve je u haotičnom stanju", navodi Seferi.

Prema njegovim rečima, građani širom Albanije podižu šatore kako bi noć proveli na sigurnom, imajući u vidu činjenicu da je zemlju nakon dva jača zemljatresa od 6,4 i 5,4 stepena po Rihterovoj skali, pogodilo više od 180 manjih potresa.

Seferi navodi da je prema informacijama medija do sada iz ruševina izvađeno 42 ljudi.

Kako dodaje u Draču su iz poptupno srušenog Hotela Palma izvađeni 17 godina stara devojka i mladić od 25 godina.

Prema pisanju medija u Albaniji povređeno je oko 600 ljudi.

Tanjug.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter