Izvor: alo
20.01.2024 u 07:49
0

U STRAH OD ŠKALJARACA PROGUTAO ŽILET: Pokušao bekstvo iz zatvora da spase život

Hrvatski policajci sumnjaju da je Duško Tanasković (30) zbog likvidacije Vlaovića na ostrvu Pag sada postao meta klana koji planira njegovu likvidaciju. Pošto-poto je hteo da ode u bolnicu

Hteo da pobegne od „škaljaraca“? Duško Tanasković (30) iz Kragujevca, koji je optužen da je na hrvatskom ostrvu Pag brutalno likvidirao „škaljarca“ Gorana Vlaovića (38), navodno je pokušao da se ubije u zatvoru tako što je hteo da proguta žilet! Sumnja se da je zapravo planirao bekstvo jer se plaši da će ga „škaljarci“ ubiti u zatvoru!

Ceo region je bio šokiran 25. avgusta 2022, kada je crnogorski državljanin Goran Vlaović, za kojeg se sumnja da je pripadao škaljarskom klanu, likvidiran ispred noćnog kluba na plaži Katarelac na Pagu, naočigled svoje devojke. Njemu je prišao napadač i izrešetao ga, a zatim je pokušao da pobegne, međutim, savladali su ga turisti. Stavljene su mu lisice na ruke, a ubrzo je utvrđeno da je reč o mladiću iz Srbije Dušku Tanaskoviću. Njemu je počelo suđenje pred zadarskim sudom, a svojim ponašanjem stalno šokira prisutne.

UZBUNA U PRIZRENU: Nestala devojčica Jana (14)

Učestvovao u ubistvu Minje Šakovića u Budvi?

Mladi Kragujevčanin je optužen i za učešće u ubistvu Milića Minje Šakovića, takođe navodnog pripadnika škaljarskog klana, u junu 2022. Šaković je sedeo u restoranu i večerao na poznatom šetalištu, kada mu je iznenada prišao napadač i ispalio u njega više hitaca. Napadač je zatim počeo da beži i usput baca pištolj i stvari. Tužilaštvo Crne Gore sumnjiči Tanaskovića i Luku Pilčevića iz Beograda, koji je u bekstvu, za likvidaciju Šakovića. Tanasković je zbog ovog zločina bio saslušan u Hrvatskoj, gde mu se sudi za ubistvo Gorana Vlaovića, a ovo krivično delo je takođe negirao.

Kako navode hrvatski mediji, Tanasković je pokušao da izvrši samoubistvo, a navodno mu to nije bio prvi put.

– Zatvorenik je u ponedeljak posle podne iz splitskog zatvora u pratnji tri policijska kombija pod rotacijama žurno prebačen na pružanje pomoći na Hitni prijem KBC Firule zbog povreda u ustima i ždrelu, koje su nastale nakon što je najverovatnije u ćeliji progutao žilet. Ovo nije prvi put da je tako nešto napravio – pisali su lokalni mediji u Hrvatskoj, a zatim je navedeno da je reč o Tanaskoviću.

Međutim, nove informacije ukazuju na mogućnost da je Tanasković pokušao na taj način da pobegne i da je pošto-poto želeo da bude prebačen u bolnicu.

– Sama činjenica da je u nepuna 24 sata čak tri puta iz splitskog zatvora, pod jakom pratnjom naoružanih policijskih specijalaca, prevožen u splitsku bolnicu zbog sumnje da je progutao oštar predmet, najverovatnije žilet, te da je svaki put vraćen nazad u zatvor, izazvala je sumnju da se to ne događa slučajno – navodi „Slobodna Dalmacija“, i dodaje da, navodno, istražitelji sumnjaju da je Tanasković zbog ubistva Vlaovića na ostrvu Pag sada postao meta škaljarskog klana, koji planira njegovu likvidaciju:

– Pod rotacijama prebačen je u Hitnu pomoć zbog povreda u ustima koje su nastale nakon što je, najverovatnije, u ćeliji progutao žilet. Posle obrade u bolnici, a zbog navodnog odbijanja saradnje sa lekarima, vraćen je istog dana u zatvor. No, dan kasnije, u utorak, ponovno je pod pratnjom naoružanih policijskih specijalaca prevezen u splitsku bolnicu – podsećaju mediji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter