Izvor: TANJUG
30.10.2023 u 19:30
0

ZAPLENA DOBARA: Belivukovoj grupi privremeno oduzeti skupoceni automobili i satovi

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je prikazan deo pisane dokumentacije u sudskom postupku protiv pripadnika grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje. Prikazana je dokumentacija o oduzetim pedmetima od Miloša Budimira, među kojima je nekoliko telefona, za koje on tvrdi da su dečiji, dok je za jedan stari mobilni telefon marke „blekberi“ naveo da ga niko nije koristio.

TRAGEDIJA! VOZ NALETEO NA ŽENU KOD VALJEVA: Preminula na licu mesta FOTO

Takođe, od njega su oduzeti sat „roleks“, kao i nekoliko automobila, dok je Miloš Budimir rekao da jedan automobil „BMW“ nije isplaćen, pa je tražio da se taj automobil vrati vlasniku. Dejan Tešić je nakon što je prikazana dokumentacija o pertresu jedne kuće, rekao da to nije njegova kuća i da nije potpisao zapisnik o oduzetim stvarima.

U prostorijama koje je koristio Marko Budimir pronađena su i zaplenjena dva ručna sata marke „roleks“, dva telefona sa instaliranom aplikacijom „Sky“ i automobil marke „BMW X6“. Od njega je oduzeta i lična karta Marka Miljkovića koji se javio i rekao da je tražio ličnu kartu i da je video da je oduzeta od Marka Budimira. Prikazani su i spisi veštačenja uzetih DNK uzoraka, na šta je odbrana stavila predlog da se ispita DNK veštak.

Takođe, prikazana su i veštačenja elektronskih uređaja koji su pronađeni kod Belivuka i Miljkovića. Miljković je naveo da u toj dokumentacjiji, ne piše da je od njega oduzet „Sky“ telefon, koji je od njega, kako tvrdi, oduzet u SBPOK-u. Belivuk i branioci su konstatovali da na tim dokumentima piše datum 1. jun 2020. godine, dok su oni uhapšeni pola godine kasnije, zbog čega su tražili da se ti predmeti izuzmu iz dokaza, ali im je tužilac pojasnio da je to početak primene softvera. Sudija je prekinula suđenje koje se nastavlja sutra kada će biti preslušani i audio snimci presretnutih razgovora između članova grupe.

Takođe, hard disk koji je oduzet od Mirjane R. će biti otvoren i pregledan na nekom od narednih suđenja, a Miljković je rekao da sve što se nalazi na tom hard disku njima ide u prilog. Miljkovićev advokat je pitao ko je Mirjana R. odnosno sa kim je u srodstvu, na šta je tužilac rekao da nije ni sa kim u srodstvu, kao i da protiv nje nije pokrenut krivični postupak. Mediji su ranije pisali da je Mirjana R. bila Belivukova prijateljica. Belivuk se danas u sudnici pojavio sa dva para lisica na sebi koje su bile vezane jedne za druge.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter