Izvor: Kurir
16.04.2024 u 07:39
0

HAPŠENJA ZBOG ZVICEROVIH BABINA: Belivuku i Miljkoviću tužilac i policajac iz CG skinuli zabranu da bi mogli NA SLAVLJE KOD VOĐE!

Zoran Lazović, bivši pomoćnik direktora crnogorske Uprave policije i Milivoje Katnić, nekadašnji glavni specijalni tužilac u Crnoj Gori, koji su prekjuče uhapšeni u akciji „Alfa“, sumnjiče se da su omogućili Beograđanima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, koji su označeni kao saradnici vođe kavačkog klana, da u januaru 2021. legalno uđu u Crnu Goru, iako su do tada imali zabranu ulaska u tu zemlju, prenose Vijesti.

– Specijalno državno tužilaštvo (SDT) Lazovića tereti da je formirao kriminalnu organizaciju čiji članovi su postali Katnić, ranije uhapšeni specijalni tužilac Saša Čađenović i Lazovićev sin Petar, koji je slobode lišen u julu 2022. Takođe, njemu se na teret stavljaju dva krivična dela zloupotreba službenog položaja – kažu izvori crnogorskih medija i navode da je Lazovićev advokat, Zoran Piperović, nakon saslušanja njegovog klijenta rekao „da je Lazović negirao krivicu, ali da je nije odgovarao na pitanja specijalnog tužioca“.

Istraga protiv Katnića i Lazovića, kako navode mediji, otvorena je zbog sumnje da su počinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja u predmetu skidanja zabrane ulaska u Crnu Goru srpskim državljanima krajem decembra 2020.

– Belivuku i Miljkoviću mera zabrane ulaska u Crnu Goru ukinuta je 28. decembra 2020, pred sam kraj mandata tadašnjeg menadžmenta Uprave policije, u kom je na jednoj od najznačajnijih funkcijama bio Zoran Lazović – navode izvori iz susedne države.

Inače, Belivuk i Miljković su tada došli u Crnu Goru u posetu Radoju Zviveru, koji važi za vođu „kavčana“.

– Zvicer je tada slavio rođenje deteteta, a njegova supruga Tamara je slavila i slavu Sv. Jovan. O Blelivukovoj i Miljkovićevoj poseti Crnoj Gori tada se brujalo i u Srbiji i u Crnoj Gori, a snimci sa slavlja šerovani su na društvenim mrežama – podseća izvor i dodaje da je ta poseta Crnoj Gori privukla pažnju i zbog toga što je tada sprečena likvidacija Belivuka i Miljkovića na aerodromu u Tivtu.

– Posle hapšenja osumnjičenih za pripremu likvidacije, koja je trebalo da se dogodi na tivatskom aerodromu, saslušani su Belivuk i Miljković. Belivuk je u svom iskazu naveo da je u Crnu Goru došao s Miljkovićem 17. januara, i to na babine, odnosno proslavu rođenja Zvicerovog deteta. Naveo je i da su odlučili da ostanu na slavi, pošto su već bili tu, i da je 22. januara trebalo da se letom iz Tivta vrate u Beograd – otkrio je ranije izvor Kurira sadržinu iskaza koji je dao Belivuk neposredno pre nego što se sa Miljkovićem vratio u Beograd.

Inače,na snimcima koji su se pojavili na Instagramu, a na kojima se vidi i Belivuk na slavlju kod Zvicera, vidi se da je na toj proslavi bila i pevačica Jadranka Barjaktarović.

Podsetimo, Veljko Belivuk, Marko Miljković i pripadnici njihove kriminalne grupe, uhapšeni su u Beogradu samo nekoliko dana po povratku iz Kotora, 4. februara 2021. godine. Njih Javno tužilaštvo za organizovani kriminal tereti za sedam ubistava i druga teška krivična dela, a suđenje im je u toku.

Pomogli i Roganoviću?

„Završio sam Dulu da ga ne hapse“

Zoranu Lazoviću u Milivoju Katniću na teret se stavlja, kako pišu Vijesti, i da su teških optužbi i hapšenja spasili Duška Roganovića, pripadnika kavačkog klana. Tokom te istrage, crnogorskim istražiteljima dostavljeni su transkripti sa nekada zaštićene Skaj aplikacije, u kojima se Petar Lazović, sin uhapšenog Zorana Lazovića, koji je i sam radio u crnogorskoj policiji, hvalio šefu kavačkog klana, Radoju Zviceru, i svom kolegi Ljubu Miloviću, da je Duška Roganovića uspeo da „izvuče“ iz predmeta.

 Izvukli smo iz prijave Duška Roganovica, da znaš, to ti nisam rekao. Ono što si još davno rekao što može da mu se pomogne. A oko njega biće hapšenja, može svaki dan, to je do tužioca već par meseci se vuče – napisao je navodno Petar Lazović šefu „kavčana“ 27. novembra 2021. Dan kasnije, Zvicer je o tome porukom obavestio Slobodana Kašćelana: „Završio sam Dulu da ga ne hapse“ i dobio odgovor: „Odlicno, gde bi s njim u zatvor onakvim, ne daj bože.“

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter