Izvor: Kurir.rs
11.10.2023 u 11:39
1

TRI DANA KASNIJE POLICIJA JE PRONAŠLA NEPROMIŠLJENU ŽENU (33): Zbog čega je sloboda lavicu Kiki koštala života

Samo tri dana nakon što je 6. oktobra uginulo mladunče lava, Kiki, koje su meštani našli na Čantavirskom putu u Subotici, nemoćno i bez snage, i smestili ga u palićki zoo-vrt, policija je pronašla osumnjičenu Subotičanku (33), koja je nezakonito držala mladunče i po nalogu osnovnog javnog tužilaštva, podneće krivičnu prijavu protiv nje.

DESILO SE ONO ČEGA SU SE SVI PLAŠILI: Oglasili se iz Zoo vrta na Paliću – evo u kakvom je stanju LAVICA KIKICA

Sumnja se da je žena nezakonito držala mladunče lava u stanu, a da ga je posle nekog vremena pustila na ulicu, iako je trebalo da zna, prema tvrdnjama ljudi koji se bave čuvanjem životinja, da se posle zatvorenog prostora pripitomljena životinjica neće snaći u prirodi.

Sloboda je Kiki koštala života, ni operacije preloma i napori veterinaria da joj spasu život, nisu pomogli i ona je uginula, a kako se tvrdi i živela je u neadekvatnim uslovima, pa je neuhranjenost ugrozila život.

Dok se čitava Srbija saživela sa patnjama ugroženog mladunčeta, nađenog na putu, kojem je dato ime Kiki, prateći dve sedmice njegovo stanje i priželjkujući čudo da savlada patnju zbog nemoći i bolesti, da ozdravi, policija je tragala za vinovnikom zla koje je naneto mladoj petomesečnoj lavici.

Policija je saopštila, da će protiv osumnjičene žene iz Subotice podneti krivičnu prijavu, zbog sumnje da je izvršila krivična dela ubijanje i zlostavljanje životinja, uništenje, oštećenje, iznošenje u inostranstvo i unošenje u Srbiju, zaštićenog prirodnog dobra.

Policija u stanu kod osumnjičene pronašla i 18 afričkih albino puževa, koji su zabranjeni za držanje i koji su joj oduzeti i smešteni u Zoološki vrt na Paliću.

Tragalo se, kako se nezvanično tvrdi, za dvema osobama, jer su dve lokacije, kako su pisali i mediji, istraživane povodom nezakonitog držanja mladunčeta lava i više sličnih krivičnih dela.

Javnost je uznemirena sumnjom, da se švercuju životinje i da im se na taj način nanosi velika patnja, a u nekim slučajevima i trajna oštećenja pa i smrt. Nakon krivične prijave protiv osumnjičene žene, utvrdiće se da li je činila navedena krivična dela.

Na društvenim mrežama su viđene i fotografije osoba koje se slikaju sa usvojenim ljubimcima, egzotičnim životinjama, a sada su nakon uginuća male Kiki veoma su podeljeni stavovi. Javnost osuđuje zlo koje je naneto mladenčetu lava, dok neki iznose sumnje da li će kazne snaći počinioce za zlodela koja su počinili životinjama, koje su nezakonito držali, iako je trebalo da imaju odobrenje Ministarstva za zaštitu životne sredine.

Nije poznato još uvek ko je osumnjičena žena, ali se na društvenim mrežama iznose i sumnje da li će snositi adekvatne kazne i oko nađenih afričkih puževa u stanu, jer navodno ima „jake veze”, sa ljudima od uticaja.

Da li je držanje egzotičnih životinja stvar prestiža ili interesa. Šverc životinja i dalje se odvija,ali kazne nisu drastične, kako se tvrdi. Kupuju ih za nekoliko dolara, sa drugih kontineta švercuju i prodaju za nekoliko hiljada evra.

U palićkom zoo vrtu, trenutno se nalazi preko 100 životinja, oduzetih na granici, a tokom dve decenije koliko postoji, u njihovom prihvatilištu boravilo je više hiljada životinja, naveli su u toj ustanovi.

Kako je saopšteno iz Uprave subotičke policije, protiv osumnjičene biće podnete krivične prijave, u redovnom postupku, Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “TRI DANA KASNIJE POLICIJA JE PRONAŠLA NEPROMIŠLJENU ŽENU (33): Zbog čega je sloboda lavicu Kiki koštala života”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter