Izvor:
15.02.2024 u 16:09
0

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO SRBIJU: Stelu je bivši dečko udavio pre 11 godina u Beogradu, njena kuma Višnja sad je progovorila o svemu

Mladu lekarku Stelu Gundelj (26) ubio je Aleksandar Šundić (23) iz okoline Topole u beogradskom naselju Medaković pre 11 godina. Za 4 godine biće pušten na slobodu.  Navodni razlog za razilazak para bila je Šundićeva ljubomora i to što nije mogao da se pomiri sa činjenicom da je Stela narednog meseca trebalo da putuje u Njujork na postdiplomske studije. I danas, njena porodica i prijatelji pričaju o njoj, kako bi održali živo sećanje na talentovanu devojku koja je prerano otišla.

U poslednjim nedeljama pred ubistvo, kako je ispričala drugarica kojoj se Stela poverila, Aleksandar je bio izuzetno napadan – slao joj je poruke, dolazio u njen stan da se svađa.

Potraga za Stelinim ubiceom trajala je 24 sata, a policija ga je uočila u blizini studentskog doma na Karaburmi. On je uspeo da im pobegne i uđe nu gradu. Ubrzo su ga locirali na krovu, gde je plakao i pretio da će da skoči. Ipak, policija ga je savladala.

Naposletku, Šundić je priznao krivicu rekao da je sumnjao da ga „Stela vara“.  ispričao da je počeo da davi Stelu, ali je tvrdio da se ne seća koliko je to trajalo. Rekao je da je, kada je shvatio šta je uradio, pokušao da joj izvuče jezik i da joj da veštačko disanje, ali je bilo prekasno.

Šundić se u svojoj završnoj reči izvinio porodici devojke koju je ubio, izjavio im saučešće i rekao da se kaje.

– Da mogu da je vratim dao bih svoj život za nju, sve ovo izgleda kao jedan ružan san iz koga nikako ne mogu da se probudim – rekao je Šundić tada.

„TOG JUTRA NAM JE STAO ŽIVOT“: Roditelji ubijene devojčice dali iskaz, jecaji odzvanjali sudnicom

„Ne ignorišite nasilje“

Stelina kuma oglasila se na društvenim mrežama emotivnom objavom o Steli.

„Danas je godisnjica smrti moje kumice, Stele Gundelj. Bila je doktorica, sjajna osoba, obrazovana, plesala je u nekoliko Kulturno-umetničkih društava oš kao devojcica i sve do kraja zivota. KUD „Branko Radičević“, FA „Dukat“, AKUD „Mika Mitrovic-Jarac“. Proputovala je svet sa njima. Njena ne samo lepota, već dobrota i plemenitost su je izdvajale iz gomile. Bila je poput vile koja je lepršala i doticala ljude oko sebe svojim osmehom, strpljenjem i lepotom. Fakultet medicine zavrsila je u roku i to nikoga nije čudilo jer takva je Stela bila. Ozbiljna, odgovorna, jaka, ali i nežna, pažljiva i puna razumevanja“, napisala je.

Kako je istakla, Stelin život je pre 11 gdina oduzeo nasilnik, na najsuroviji način – davljenjem.

„Bili su u vezi i ona je prekinula tu vezu. Ja sam uverena da je to učinila jer je shvatila da je posesivan i da ne želi sa njim više da bude ni u kakvoj vezi. O njemu ne mogu ni da pišem, samo želim je da svi oni koji su znali da on ima psihičkih problema, prvenstveno njegova porodica, nose na savesti. Da su nešto učinili, Stela bi bila danas među nama. Nasilje ne nastaje ni iz čega, ono ima podlogu i razloge. Ako nasilje ignorišete kod vlastite dece i članova porodice, ne upozorite da je to pogrešno, ne savetujete ih da dobiju pomoć, kraj uvek bude koban“, dodala je.

Njeni kumovi, divni ljudi, i njhihova ćerka Lea izgubili su Stelu. Izgubili su sebe zbog, kako kaže, „nasilnika i manijaka“.

„Naša Stela danas počiva na pazovačkom groblju. Prerano završen život, nasilno oduzet zauvek treba da bude zapamćen i ova priča treba da bude prepričavana, kako vismo zaustavili ostale nasilnike kojima ljudski život ne znači ništa, koji žene ne vole, već ih patološki mrze. Ubica je osuđen za obično ubistvo, a ne sa predumišljajem iako je to, prema svim dokazima, bilo ubistvo sa predumišljajem. Kao da je još jednom ubio Stelu. Ako podnese zahtev za pomolovanje, a možda već i jeste, nastaviće sa životom. Stela nije i neće. Dok sam živa, pričaću priču o svojoj kumici Steli, o tom stravičnom zločinu. Dok sam živa, moliću ljude oko sebe da ne ignorišu nasilje. Stela, kumice moja, nismo i nećemo te nikad zaboraviti“, zaključila je Višnja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter