Izvor: Happy
27.07.2023 u 12:14
0

DO LEPE KOSE BEZ MNOGO NOVCA: Kako da imate lepu i negovanu kosu bez skupih tretmana u salonima

Maštate o divnoj kosi i negovanim talasima . Pratite ove savete i vaša kosa će zablistati bez velike muke.

Žene znaju da je lepa i negovana kosa najčeće rezultat posete različitim salonima i moru tretmana , ukoliko možete da ih priuštite,  naravano to nikada nije na odemet. Ipak šta biste rekli ako bismo Vam rekli da možete imati lepše i zdravije  lokne koje će Vas manje koštati ?

Rećićemo vam da je ponekada dovoljno da se odreknete nekih nezdravih navika u korist onih dobrih. Vaša kosa traži slavu! Gustina kose, dužina i sjaj , najčeće zavise od nege, ali  ipak je i rezultat  brige za kožu temena glave, što se najčeće ignoiše i ostavlja po strani.  Pomoć za vašu glavu nalazi se u vašim rukama. Najbolje stvari su ponekad i najlakaše, i tu su ispred vas !

Počnite  kod kuće sa ovih nekoliko saveta i drugih ključnih DA I NE, pratite ih i vasa kosa će vam biti zahvalna.

 

Toplo ulje na vašoj kosi

Stari savet naših baka utrljavanje toplog ulja učiniće čuda sa zdravljem vašeg temena kose i njenim sjajem , i teksturom generalno napravićete pravi wellness za vašu kosu. Neka od ulja koje možete koristiti za ovaj tretman su. Bdemovo , kokosovo , maslinovo

Unplashed ilustracija

Pirinčana voda umesto šampona

Drevni , ali nesvakidašnje dobar lek za zdravu kosu čini pirinčana voda. Ovaj magični losion korišćen kao prirodni šampon čuda čini, žene koje ga koriste kasnije dobijaju sede. Pirinčana voda ima mnogo komponenti sa ogromnom nutritivnom vrednosti za kosu.  16 % su proteini koji obnavlaju  ćelije, takodje sadrže trigicelide, dok je skrob već odavno u upotrebi u japanskoj kozmetici . Sadrži i ugljene hidrate  inositol i druge komponente. To i mnogo više ćete dobiti ukoliko prokuvate šaku prinča i njom operet kosu.

Jaja

Uvek kada vam je potrebna maska za kosu iskoristite svoj frižider, gde ćete pronaci jaja. Umutite i belanac i žumanac  iskoristite što će vam  instant opraviti kosu.

Unplashhed ilustracija

Nanesite sok od crnog luka na celu dužinu kose

Verovali ili ne crni luk je prepun benefita za vašu kosu, pospešuje njen rast, obnavlja kožu temena  i sprečava infekcije zbog svojih antibakterijskih i anti gljuvičnih svojstava. Sadrži i antioksidante koji sprečavaju starenej kose, a ukoliko vam je misris preneprijatan u sok od luka moyete doadati nekoliko kapi ulja lavande. Iscedite tri glavice luka i nanesite ga na kosu ostvate pet minuta i potom isperite.

Unsplshed ilustracija

Pored ovih prirodnih preparata kao prva pomoć za vašu kosu su i zeleni čaj, koji možete koristi kad god poželite. Naročito je dobar za tretamne kose koja je sklona peruti. Vaša kosa će pevati ukoliko je ispirate pivom svaki put kada možete, jer pivo nadoknađuje nivoe proteina kose.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter