Izvor: Novosti
10.12.2021 u 21:52
0

KIKINDA OVOG VIKENDA PEVA HORSKI: Održava se međunarodni festival

Od danas do nedelje Kikinda će biti vesela i raspevana, jer se održava Drugi međunarodni festival horova „Melodianum”.

Iz Kulturnog centra , koji je organizator programa, najavljeno je učešće 50 pevačkih društava iz nekoliko zemalja. Festival je takmičarskog karaktera i prvi put je održan prošle godine i to onlajn, zbog pandemije koronavirusa.

Ove godine, na radost publike, festival se održava u nešto drugačijem obliku, pa će takmičarski deo biti organizovan na isti način, ali će publika uživo moći da prati nekoliko koncerata. Prvi je večeras (petak), od 20 sati, u Hramu Sv. Nikole, a nastupa Hor saborne crkve u Novom Sadu „Sveti Georgije“, pod upravom prof. dr Bogdana Đakovića.

U subotu, takođe u 20 sati, u Narodnom muzeju pevaće horovi “Ars vocalis” iz Beograda, uz dirigovanje Miroslava Arbanovskog, a nakon njih nastupaju Hor i orkestar Kulturnog centra Kikinda „Attendite“, pod upravom prof. dr Biljane Jeremić. U nedelju,  takođe u muzeju, ali od 18 sati, nastupaju pobednici prošlogodišnjeg festivala, Vokalni ansambl „Brevis“ iz Osijeka pod upravom prof. dr Antoanete Radočaj Jerković. 

Svi koncerti za publiku su besplatni, uz poštovanje epidemioloških mera. Organizator festivala horova „Melodianum” je Kulturni centar Kikinda, a pokrovitelj Grad Kikinda.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter