Izvor: Novosti
30.03.2024 u 21:06
0

SRBI I RUSI NE MOGU BITI BLIŽI, U SRCU I U DUŠI: Proslavljeni ruski glumac kao gost Beograda citirao Pašića: „Moramo pobediti“

Beograd i Moskva možda jesu udaljeni geografski, rastojanje između Srbije i Rusije jeste veliko, ali samo u kilometrima - jer naše su dve zemlje toliko blizu da ne mogu biti bliže, u srcu, po duši.

Nikolaj Petrovič Burljajev proslavljeni je sovjetski i ruski glumac i filmski režiser u Beogradu je bio mnogo puta. Burljajev, osim što delom dokazuje da je i u sovjetsko doba ruski film u suštini bio hrišćanski, rado govori o tome da Rusija može i treba da pokaže celom svetu kakav može da bude film, jer „u suprotnom ćemo izgubiti, a u tom slučaju nema spasa, jer je spasenje Rusije – spasenje sveta“.

I dok parafrazira reči Nikole Pašića kako „moramo pobediti, nema nam izbora niti drugog puta“, priča o svojoj podršci planovima velikog Nikite Mihalkova, o pokretanju „evroazijskog Oskara“, istočnog pandana nagradi američke Akademije za film.

 

Umetnik ukrajinskog porekla tuguje poslednjih godina jer je ustao brat na brata i drug na druga, ali nadasve tuguje zbog ćutanja ukrajinskih intelektualaca i umetnika nad dugotrajnim, očiglednim rastom nacizma u toj zemlji.

– Naš predsednik je objasnio da se rat ne vodi toliko za nekakvu svetu Rusiju i Ruski sve, jer šta je to Sveta Rusija: Ukrajina, Rusija, Belorusija, mi smo jedan narod – navodi Burljajev. – Moji su preci Ukrajinci, kako ja mogu odrediti koji je deo mog bića i tela ruski, a koji i koliki – ukrajinski? Ne, ruski je predsednik jasno rekao: Rusija se bori protiv svetskog satanizma. Zapad je inicijator, krivac, izvor, koji podgreva sve ono što se dešava u Ukrajini, spreman da „ratuje do poslednjeg Ukrajinca“, a na nama je da se izborimo protiv nacizma u Ukrajini i vaspitavamo nove generacije bez rusofobije – svi smo mi jedan, ruski narod.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter