Izvor: BSC happy portal
11.11.2023 u 08:55
0

OVA ČAROBLJA ZEMLJA VIKINGA OSTAVLJA BEZ DAHA: 5 parališućih zanimljivosti koje niste znali o ISLANDU

Island je postao nezavisna republika, nakon što su njegovi stanovnici na referendumu odlučili da se odvoje od Danske. Od tog trenutka prošlo je više od sedam decenija, a mi vam u nastavku donosimo deset činjenica o ovoj ostrvskoj državi koja je još davnih dana sa punim pravom nazvana zemlja vatre i leda.

Donosimo vam 5 zanimljivosti o Islandu koja će vas iznenaditi.

  1. Policija ne nosi oružje – ovo je jedna od najsigurnijih zemlja na svetu, a nemaju čak ni vojsku.
  2. U letnjem periodu ne pada mrak – sunce se u letnjim mesecima spusti tik ispod horizonta i podgne brže nego što se svetlost izgubi, tako da se može uživati u 24 sata dnevne svetlosti.
  3. Na Islandu nam MC – ovaj lanac brze hrane je 2008. godine zbog ekonomske krize i bojkota stanovništva napustio zemlju.
  4. Island nema komarce, a ni zemlje – geografski položaj i oštra klima čine ovo područje negostoljubivim za zmije i komarce.
  5. Na Islandu ipak ima drveća – manje nego o drugim zemljama, a glavni krivci su doseljenici Vikinzi koji su pustošili šume. 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter