Izvor: BSC HAPPY/ALO
28.11.2023 u 20:33
0

DRAŽA ILI TITO? Školski zadatak „posvađao“ Srbe na mrežama (FOTO)

Podela naroda na četnike i partizane, iako Jugoslavije formalno nema već 30 godina, i dalje je uz navijačku podelu na Zvezdu i Partizan, kamen razdora i razlog za svađu, čak i ako je povod običan dečiji zadatak iz osnovne škole.

Momak iz Srbije, David, postavio je na svom nalogu na Platformi X sliku vežbanke iz osnovne škole, a u kojoj su đaci imali zadatak da napišu ime ispod slike istorijske ličnosti. Kako se vidi na slici, radilo se o Svetom Savi, Đorđu Petroviću – Karađorđu, Milošu Obrenoviću, kralju Aleksandru, Dragoljubu Draži Mihailoviću i Josipu Brozu Titu.

I dok je mališan navodno bez ičije pomoći popunio tačno pet polja, kod šestog, gde se nalazi Titova slika, naveo je „Nije za spominjanje“.

Kako je David napisao u opisu fotografije, ovo je bio zadatak koji je uradio sestrić njegovog druga, navodno sam ga rešivši.

– Sestrić jednog mog drugara ovako je rešio školski zadatak. Sve dok ima ovakve dece za ponos, ima nade i za budućnost Srbije! Blago njihovim roditeljima!

Kako „red nalaže“ u ovakvim situacijama, prošlo je jedva par sekundni pre nego što je započeta rasprava.

– Najznačajniji srpski lider u XX veku, uz kralja Petra, nije za spominjanje, ali zato “Sava” malim slovom. Na top je putu – glasio je prvi komentar.

Lik i delo Draže Mihailovića, žustro se branio istom silinom kao i Titov, ali se sezalo i duže u modernu srpsku istoriju, odnosno, osnovanje same Kraljevine Jugoslavije.

– Osim što je najveću podršku imao od Srba i što su Srbi jedini na kraju Jugoslaviju i hteli – napisao je sledeći tviteraš aludirajući na Josipa Broza Tita.

Ovakav komentar je još više rasplamsao raspravu, te su počele da padaju i prve teške reči.

JEDNA OD NAJVEĆIH MISTERIJA PRED RAZREŠENJEM: Sve je počelo u noći 1969. godine krađom Karavađove slike

– Tačno je da su jedino Srbi hteli Jugoslaviju, što je i logično. Ološ i masovni ubica i ratni zločinac nije bio lider Srba, ali jeste vladao Srbima – bez pardona je napisao ovaj tviteraš.

Kao i u svakoj raspravi, bilo je onih koji su gledali da spuste loptu u raspravi, ostajući naklonjeni jednoj ideologiji, ali bez vređanja sagovornika.

Onaj ko ne poznaje sopstvenu istoriju ili negira istinu nema nikakve nikakve šanse u budućnosti. Istorija je takva kakva je i ne može se promeniti ali na budućnost se može uticati itekako – naveo je ovaj mladić.

Na kraju, oglasio se i mladić koji je ukazao na to da ovakav stav kod školarca sigurno nije plod njegovog razmišljanja, već da su mu svest kreirali roditelji.

– Zamisli dete koje do četvrtog razreda ima mišljenje o Titu. Važi. To je mogao da čuje samo kod kuće… ili se nastavni program promenio – napisao je on pri kraju rasprave, koja je povremeno pretila da preraste u pravi linč neistomišljenika.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter