Izvor: BSC Happy
14.04.2024 u 22:37
0

KAKO JE TITO OTEO SRPSKU ZEMLJU I DAO JE ALBANCIMA: „IZBEGLICE“ iz ALBANIJE su na srpskom hlebu postale „AUTOHTON“ NAROD na KOSMETU (VIDEO)

Otimanje srpske zemlje i nasilna izmena etničke karte nije novina u srpskoj istorji. Primer za to je i period od 1945-1948. kada je nova komunistička vlast odlučila da oduzme srpskom narodu zemlju i jednostavno je dodeli Albancima.

Živevši u ruralnim sredinama oni su pod sloganom, kako se i u filmu navodi, „bratstva i jedinstva“, došli iz svoje matice, dobili srpsku zemlju, pre toga srpskom narodu nasilno oduzetu u procesu nacionalizacije.

@krusevljanin37000Isečak iz Češkog dokumentarnog filma: Oteto Kosovo (Uloupené Kosovo)♬ original sound – Симон🇷🇸


Jedna od sagovornica u ovom filmu Svetlana Vukmirović kaže kako je odrasla u mestu gde su živeli Albanci i Srbi, da su tu dominantno ili skoro u potpunosti živeli Srbi, a da je prvi komšija Albanac kao neku vrstu pomoći dobio imanje i da mu je lokalna administracija to omogućila. Izgovor je bio da je u pitanju izbeglica, a kao i sve „izbeglice“ i on je bio iz Albanije. Njena porodica je pomagala komšiji i njegovoj porodici – a ovi su im dobro „vratili“.

Kako je Jugoslavija iz poljoprivredne postajala industrijska zemlja, menja se i status „nesrećnih izbeglica“ na Kosmetu. Albanci su živeli mnogo bogatije nego svoji sunarodnici u zemlji „bratstva i jedinstva“, koje je važilo za sve, sem za Srbe. Dobili su privilegije, o kakvim su ostali mogli samo da sanjaju.

Nacionalizam je postao jeres, a tolerancija prema manjinama, pre svega Albancima, koštala je Srbe ognjišta i umalo identiteta.

@cetniikosvetniik♬ original sound – Cetnikosvetnik


U takvom odnosu, koji je prvo klasno bio u korist Albanaca, omogućio je da oni imaju i više dece u porodici, što je rapidno izmenilo demografsku sliku Kosova i Metohije, a kako se ona menjala u korist manjine, apetiti nekada „izbeglica“ postajali su toliko veliki da su se pretvorili u san o „Velikoj Albaniji“.

Svetlana Vukmirović, koja je ovde pomenuta, kaže da je osamdesetih taj isti komšija Albanac napao njene sestre rekavši da idu u Srbiju, jer je „taj deo Kosova i Metohije Albanija“!

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter