Izvor: ALO
08.06.2024 u 09:01
0

IZBEGNITE BUĐ NA KISELIM KRASTAVCIMA: Evo koliko mogu da traju u frižideru kada se jednom otvore, budite oprezni

Krastavci, nakon što se stave u teglu, potopljeni u marinadi sa malo soli, dobijaju savršen ukus nakon otprilike tri dana.

Evo na šta treba da pazimo da kiseli krastavci ne postanu buđavi…

Krastavci, nakon što se stave u teglu, potopljeni u marinadi sa malo soli, dobijaju savršen ukus nakon otprilike tri dana.

S druge strane, kiseli krastavci dobijaju odgovarajuće kvalitete nakon otprilike 3-4 nedelje. Kao i svako jelo, krastavci se nakon nekog vremena mogu pokvariti. Ovo se može desiti, između ostalog zbog grešaka koje smo napravili u njihovoj pripremi.

Ponekad krastavci izgledaju dobro, ali kada otvorite teglu, osećate neprijatan miris. Ovo je znak da krastavci nisu za konzumaciju.

Još jedan znak da su vam krastavci pokvareni je boja. Ako je na njima siva prevlaka ili tamnozelena ili belo-plava, krastavac definitivno nije pogodan za konzumaciju. To je otrovna buđ koja bi, ako ostavimo krastavce na u tegli, mogla da naraste prilično velika.

GENIJE NAD GENIJIMA: Devetogodišnja devojčica polaže prijemni ispit za upis na fakultet
Kako izbeći buđ na krastavcima?

Evo na šta treba da pazimo da kiseli krastavci ne postanu buđavi. Pre svega, tegla mora biti pažljivo zatvorena – tako da u nju ne može ući vazduh.

Sve dok se kiseli krastavci drže hladni, mogu da izdrže više od 75 dana u frižideru“, kaže ekspert Edi Andre za Eating Well. Nakon otvaranja, sve kisele krastavčiće treba čuvati u frižideru, potopljene u marinadi, da bi održale svežinu najmanje do tri meseci.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter