Izvor: BSC HAPPY /INDEX
17.11.2023 u 17:28
0

MISTERIOZNO ZUJANJE BACILO LJUDE U OČAJ: Jeziv noćni zvuk prolama se gradom, niko ne zna šta je!

Misteriozno zujanje koje se čuje noću u gradu u Severnoj Irskoj navelo je gradsko veće da istraži njegov izvor. Stanovnici Omagha, okruga Tajron, žalili su se da ne mogu da spavaju zbog „upornog zujanja“, a izveštaji o zvuku prvi put su se pojavili krajem oktobra, prenosi britanski „Telegraf“.

Savetnik Alijanse Stiven Doneli rekao je da se tajanstveno zujanje, opisano kao drugačije od saobraćajne buke, pokazalo kao ozbiljan problem za stanovnike.

Veće okruga Fermanagha i Omagha traži da angažuje stručnjaka da otkrije zvuk nakon što su početni pokušaji da mu se uđe u trag bili neuspešni.

ZAPANJUJUĆI SNIMCI! Stotine migranata jurišaju u proboj granice (VIDEO)

– Možda je to nešto sezonsko ili povezano sa vremenskim prilikama, ali ove stvari često nisu jednostavne i mogu biti iz mnogo izvora. Ono što treba da uradimo je da utvrdimo činjenice, a zatim da preduzmemo mere za rešavanje to – rekao je Doneli.

Portparolka Veća rekla je da istraga do sada nije dala rezultate i da policajci razmatraju sledeće korake da identifikuju zvuk.

– Zbog velike površine na kojoj je prijavljen zvuk, teško je utvrditi tačan izvor. Policajci trenutno razmatraju korišćenje specijalizovane opreme ili angažovanje specijalizovane kompanije da pomogne u otkrivanju izvora buke – rekla je ona.

Misteriozni zvukovi već su mučili druge gradove i sela širom Velike Britanije. U decembru, stanovnici Holmfilda, u Zapadnom Jorkširu, opisali su kasnu noćnu buku kao „beskonačan ciklus mučenja“. Ovo zujanje se poredi sa zvukom mašine za pranje veša ili dizel motora u praznom hodu.

Naučnici su 2013. godine spekulisali da je misteriozna buka koja je držala neke stanovnike Hempšira budnima noću rezultat odnosa riba u obližnjem estuariju. Stanovnici Hajta, u blizini Sautemptona, navodno su bili primorani da se isele iz tog područja nakon što su „pulsirajući“ zvukovi odjekivali njihovim domovima noću.

Nacionalni okeanografski centar u Sautemptonu nije uspeo da rasvetli misteriju. Međutim, Škotsko udruženje marinaca tvrdi da bi ribe mogle biti odgovorne za bizarni zvuk zujanja.

– To je jedna od mogućnosti. Sigurno ima „zvučnih riba“ u severnom Atlantiku i na prilazima Lamanšu. Mužjaci sabljarke emituju karakteristično brujanje kako bi ženki dali do znanja da traže partnera – rekao je dr Ben Vilson.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter