Izvor: Blic
03.11.2023 u 21:01
0

ZABORAVLJENO SRPSKO IME PONOVO POSTAJE POPULARNO: Veruje se da će onaj koji ga nosi imati puno uspeha u životu

Staro srpsko ime se vraća u modu

Stara imena se polako, ali sigurno vraćaju, a Vasilije je baš jedno takvo. Ono nosi sa sobom bogato istorijsko i jezičko poreklo. Ima dvostruko značenje, prema različitim teorijama, izuzetno je zvučno i jako.

Prema jednoj od njih, ime potiče iz grčkog jezika i izvedeno je od reči „basilios“, što znači carsko, kraljevsko, vladarsko ili plemićko.

Druga teorija sugeriše da potiče od engleske reči „basil“, koja se odnosi na biljku bosiljak ili basiliku.

U prenesenom značenju, muško ime Vasilije može se tumačiti na različite načine, kao što su „onaj koji je kruna uspeha“, „onaj koji je rođen da vlada“, „onaj koji je rođen kao plemić ili za vladara“, „onaj koji ima uspeha u životu“, „onaj koji je kraljevski“…

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter