Izvor: BSCHappy
22.01.2024 u 11:21
0

AUSTRALIJAN OPEN: Alkaraz nokautirao Kecmanovića, Španac u potpunoj dominaciji

Čitali ste lajv blog posvećen meču Miomira Kecmanovića i Karlosa Alkaraza, sve detalje sa ovog susreta mogli ste da pratite uz BSCHappy.

Osmina finala Australijan opena protiv trenutno drugog tenisera sveta… Bila je ovo prilika karijere za Kecmanovića da napravi najveći grend slem rezultat u karijeri.

Ipak, Alkaraz je rutinski slavio sa 6:4, 6:4, 6:0 i tako ostavio Kecmanovića bez prolaska dalje, a Srbiju bez dva predstavnika u četvrtfinalu Australijan opena (dva predstavnika ima samo Rusija.

Alkaraz je odlučio da od starta bude izuzetno agresivan, pa je meč završio sa 41 vinerom i 19 neiznuđenih grešaka. Tako je uspeo da kontroliše ritam igre u svakom trenutku, a kada god bi Kecmanović podigao nivo igre odgovorio bi na isti način.

Alkaraz je po sedmi put u četvrtfinalu grend slema, a prvi put na Australijan openu.

Meč je trajao sat i 50 minuta, a Alkaraza u sledećoj rundi čeka Aleksander Zverev koji je sa 7:5, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6(3) savladao Kamerona Norija.

Kecmanović – Alkaraz 4:6, 4:6, 0:6

11:13

Ubedljiv Alkaraz u trećem setu

Odigrao je na najvišem nivou i pokazao da može da igra još bolje nego do sada. Pogotovo je bio impresivan u trećem setu.

11:02

Treći brejk Alkaraza u setu

Kecmanović je stao, a Alkaraz podigao nivo. Osvojio je šest gemova zaredom, od toga pet u trećem setu.

10:55

Dominira Alkaraz

Španski teniser je vezao pet gemova zaredom i pokazao da igra na vrhunskom nivou. Podigao je nivo u odnosu na prethodne mečeve.

10:51

Dva brejka prednosti za Alkaraza

Spasao je Kecmanović dve brejk lopte, ali treću nije uspeo. Alkaraz je sjajnim vinerom iz punog trka stigao do 3:0. Podigao je dodatno nivo igre, a Kecmanović za sada ne uspeva da pronađe odgovor.

10:49

Miomir spasao brejk loptu

Spasao je Kecmanović brejk loptu sjajnom bekhend dijagonalom koja je umalo Alkarazu izbila reket iz ruku.

10:46

Kecmanović ne liči na sebe

U trećem setu je potpuno psihički pao, pa je izgubio dva brza gema. Najbolji pokazatelj kako se osećao bio je poslednji poen na servis Alkaraza kada je loptu izbacio daleko u aut.

10:39

Kecmanović u nokdaunu

Srpski teniser je izgubio i drugi set sa 6:4 i ozbiljno zaostaje za Alkarazom. Nisu pomogli ni neki fantastični poeni da se odnos snaga promeni.

10:35

Reakcija Alkaraza u devetom gemu

Prvo se ironično smejao zbog linije, a onda pobesneo kada je poslao loptu u mrežu.

10:32

Kecmanović ostao u setu

Stigao je Kecmanović do 4:5 u drugom setu, spasao je brejk loptu i pokazao da može da se nadigrava sa Špancem, makar u nekim periodima meča. Sada mora da pokuša da doše do brejka kako ne bi izgubio drugi set.

10:31

Kecmanović spasao set loptu

Došao je Alkaraz do set lopte, a onda je Kecmanović servirao maestralno. Napravio je prednost na servisu, a onda realizovao poen.

10:30

Alkarazu dovikuju da se smiri

Iz boksa u svakom trenutku dolazi ista poruka – da se smiri. Pokazuju dlanovima nadole i time žele da smire Alkaraza.

10:27

Najlepši poen meča

Kecmanović je morao da odigra dva dodatna udarca kako bi odbio napade Alkaraza koji je uspevao da stigne sve što mu je Srbin slao.

10:23

Brejk Alkaraza

Bilo je to fantastična razmena, a na kraju je Alkaraz uspeo da napravi brejk za 4:3. Španski teniser je stigao do nove velike prednosti u drugom setu.

10:15

Gem Kecmanovića sa nulom

Ovo je bilo potrebno srpskom asu. Stigao je relativno lako do 3:2 bez izgubljenog poena, po prvi put na meču

10:11

Kecmanović siguran

Srpski teniser je još jednom odlično servirao i došao do gema za 2:1 u drugom setu.

10:05

Izvukao se Alkaraz

Pritiskao je Kecmanović iz sve snage, dobijao i neke dobre razmene, ali nakon svega nije uspeo da osvoji taj gem. Alkaraz je stigao do 1:1.c

09:59

Odlični servisi Kecmanovića

Konačno je proradio servis. Kada god podigne nivo servisa njegova ukupna igra je mnogo, mnogo bolja. To bi mogao da bude odličan signal za nastavak seta.

Alkaraz osvojio prvi set!

Španski teniser je urlao iz petnih žila „Vamos“ nakon što je osvojio set sa 6:4.

09:52

Kecmanović konačno bljesnuo

U devetom gemu je pokazao zbog čega je stigao do osmine finala, nekoliko vrhunskih forhenda iz punog trka učinili su da pokaže koliko je dobar.

09:43

Kecmanović je spasao brejk loptu

Bio bi to ogroman problem za Srbina da je dozvolio Alkarazu da napravi još jedan brejk. Kecmanović je stigao do 3:4, a Alkaraz je propustio šansu da dođe do dva brejka prednosti.

09:27

Brejk Alkaraza

Nije dobro počelo jer je španski teniser stigao do brejka već u trećem gemu za 2:1. Srpski teniser je osvojio tada samo jedan poen.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter