Izvor: Blic.rs
11.10.2023 u 13:02
0

CEO SVET STAO NA NOLETOVU STRANU: Surov odgovor Novaka Nadalu odjeknuo daleko

Svetski mediji o intervjuu Novaka Đokovića i odgovoru Rafaelu Nadalu

Novak Đoković izazvao je veliku pažnju odgovorom Rafaelu Nadalu. Najuspešniji teniser svih vremena još jednom je potvrdio koliko ga stvarno više ne dotiču verbalne zavrzlame i pokušaji driblinga svih koji su nervozni zato što su činjenice surovo sve potvrdile, ma koliko se to nekome ne sviđa – Novak Đoković je najbolji svih vremena. Svetski mediji su sa velikom pažnjom preneli njegove reči.

Posle treninga, Novak se fotografisao sa fanovima, dok je Nadal je bi pomalo nespretan, pa je govorio o „frustraciji“ Đokovića – zapravo je pokazao svoju frustraciju što je rekord pao.

Printscreen

Verujem da sam u okviru svojih mogućnosti uradio sve što je bilo moguće kako bi stvari ispale najbolje moguće za mene. Na primer, verujem da je Novak sve to proživljavao mnogo intenzivnije nego ja. Za njega, mislim da je to frustracija… Tj, da bi za njega bila velika frustracija da nije uspeo. Možda je zato i uspeo.

Kao što rekosmo, svi su oglasili i bivši i sadašnji teniseri, svako je dao svoj komentar. Osim Noleta. On je ćutao. Do ovog intervjua i odgovora na jednostavno pitanje: šta misli o toj Rafinoj konstataciji.

– Video sam da je to otišlo poprilično viralno, da su ljudi pričali o tome. Svako ima pravo na svoje mišljenje i kako on tumači nekog drugog u tom kontekstu. To je sve što mogu da kažem. Rafa je veliki šampion, ja ga izuzetno cenim i poštujem kao šampiona, kao mog najvećeg rivala, kao čoveka i tenisera koji je u velikoj meri učestvovao u oblikovanju moje igre i mojih rezultata koje sam postigao. Nemam nameru ni u kom pogledu da razgovaram u negativnom kontekstu o njemu ili o Rodžeru Federeru, jer moje poštovanje nadjačava možda neka negativna mišljenja o njima. To je njegovo mišljenje, sa kojim ja, naravno, nisam saglasan. Imam svoje mišljenje, ali neću ga deliti jer ne želim da produbljujem tu temu. Za tim nema potrebe uopšte.
Time je Novak stavio tačku na sve ono što je Rafa rekao. Jasno je svima kao dan ko je najbolji na svetu, a Đoković je toliko siguran u sebe da nema potrebe nikome dublje da odgovara.

Španski mediji nisu zauzimali stav, ali zato globalni jesu i čak deluje da su naklonjeni Novaku u ovoj situaciji.

„Novak Đoković želi da krene velikim putem. Nakon što je Rafael Nadal prošlog meseca ‘podigao obrve’ rekavši da bi Srbin bio „frustriran“ da nije završio prvi u GOAT trci, Đoković je odgovorio. Đoković (36), nastavio je da učvršćuje svoj GOAT status osvojivši rekordnu 24. grend slem titulu u pojedinačnoj konkurenciji prošlog meseca na US Openu. Postao je najstariji čovek koji je osvojio titulu i izjednačio se sa Margaret Kort sa najviše titula u muškom ili ženskom tenisu. Nadal (37), ostaje na 22 trofeja jer očekuje povratak 2024. nakon operacije kuka ranije. Rodžer Federer, koji se penzionisao prošle godine, treći je među muškarcima sa 20 slem titula“, podseća „Forbes“ uz citate Novaka.

Rafael Nadal ispalio neke verbalne strele u Novaka Đokovića kada je sugerisao da je Srbin bio motivisaniji da obori vrhunske rekorde, a sada je svetski broj 1 servirao ljubazan i tajanstven odgovor.

Nadal je pojasnio svoje komentare u naknadnom intervjuu, kroz sugestije da su komentari u televizijskom nastupu bili pomalo omalovažavajući prema njegovom velikom rivalu.

Dok se čini da su Federer i Nadal izgradili prijateljstvo koje će trajati i nakon njihovog penzionisanja, Đoković je uvek bio neželjeni statist u ovoj teniskoj sapunici koja nas je zahvatala tako dugo. Poslednja poglavlja ove priče će napisati Đoković jer izgleda da će svoju karijeru završiti sa titulom najvećeg igrača svih vremena pored svog imena. To će biti najveća satisfakcija za 24-strukog grend slem kralja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter