Izvor: Happy BSC
03.12.2023 u 17:02
0

ZVEZDA JEDVA PROŠLA U KRUŠEVCU: Slaba igra crveno belih, slomili Napredak i približili se Partizanu

Posle eliminacije iU okviru 17. kola Superlige Srbije, fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Napredak u Kruševcu minimalnim rezultatom - 0:1!z Evrope, fudbaleri Crvene zvezde se okreću obavezama u Superligi.

Nakon bolnog poraza od Jang Bojsa (0:2) u Ligi šampiona i oproštaja od Evrope za ovu sezonu, aktuelni šampion Srbije okreće se obavezama u domaćem prvenstvu.

Trener Crvene zvezde Barak Bahara susreo se sa ogromnim kadrovskim problemima pred ovaj meč, pošto u Kruševac zbog bolesti nisu doputovali Aleksandar Katai, Aleksandar Dragović, Milan Rodić, Nikola Stamenić i Nemanja Milunović.

Uprkos tim problemima, sastav crveno-belih agresivno je ušao u meč, želeo ješto pre da dođe do prednosti i taj cilj je ispunjen već u 7. minutu.

Hvang je tada oprobao svoj udarac iz daljine, lopta Pitera Olajinke koji je preciznim udarcem matirao nemoćnog Bajića i doveo svoj tim u vođstvo.

Nastavili su crveno-beli da napadaju, a najviše problema zadnjoj liniji Napretka stvarao je brzonogi Osman Bukari koji je svojim prodorima i udarcima sa distance često mučio protivnike.

Ipak, u drugoj polovini prvog poluvremena tempo igre je značajno opao, gosti su spustili nogu sa gasa dok su domaćini sve od sebe dali da stignu do izjednačenja i poravnaju rezultat.

Opala je koncentracija kod Zvezdinih defanzivaca, što su igrali Napretka iskoristili i krajem prvog dela igre nekoliko puta ozbiljno ugrozili gol Glazera. Na njegovu sreću, niti jedna lopta nije završila iza njegovih leđa.

U drugom delu igre viđena je nešto bolja igra Crvene zvezde, šanse su se stvarale ali golova nije bilo.

Ponovo su gosti preuzeli inicijativu, strpljivo su čekali prilike a u najboljoj šansi našao se Osman Bukari u 73. minutu! Mogao je tada brzonogi fudbaler da reši pitanje pobednika i stavi tačku na ovaj meč, ali je katastrofalnim udarcem uprskao stopostotnu šansu, te je iz situacije „1 na 1“ Bajić izašao kao pobednik.

S obzirom na minimalnu prednost, osećala se panika u redovima aktuelnog srpskog šampiona, želeli su gosti što pre da reše meč, ali su domaćini bili organizovani u odbrani i uspevali su da odole svakom napadu Crvene zvezde.

Želeo je Napredak da stigne do izjednačenja, ali kreativnot na protivničkoj polovini nije postojala, te Glazer u drugom poluvremenu gotovo da nije imao posla.

Nakon ove utakmice, Crvena zvezda nalazi se na drugoj poziciji na tabeli sa 40 osvojenih bodova, dok kruševačkom superligašu pripada 12. pozicija na tabeli, a Napredak na svom kontu ima 17 bodova.

Stadion: Bagdala; Sudija: Jovan Šegrt

Napredak: Bajić – S. Jovanović, Đeković, Marinković, Vukajlović – Jović, Krstić – Đ. Jovanović, Zličić, Ljubomirac – Stanojlović.

Crvena zvezda: Glazer – Nedeljković, Điga, Spajić, Nikolić – Mijailović – Bukari, Hvan, Kraso, Olajinka – Mijatović

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

Kraj utakmice u Kruševcu!

90. minut+3 – Akcija Ndijaea i Hvanga ne daje rezultat.

90. minut+2 – Zličić gađa gornji ugao Glazerovog gola, ali ipak neprecizan.

90. minut – Igraće se još tri minuta sudijske nadoknade!

Igra se još tri minuta.

87. minut – Kanga izvodi „slobodnjak“ sa 20-ak metara. Šut ka golu, ali lagan posao za Bajića pošto je lopta išla u njega.

86. minut – Menja i Gaćinović. Nenadović umesto Ljubomirca.

85. minut – Nova izmena u Zvezdi. Lučić umesto Olajinke, strelca za sada jedinog gola.

84. minut – Bukari izbacuje iz igre dvojicu čuvara, ali sa desne strane šutira paralelno sa gol linijom.

82. minut – Jović faulira Olajinku na 40-ak metara i dobija žuti karton.

81. minut – Posle nešto duže akcije Crvene zvezde, Hvang je lukavo gađao bliži ugao, ali je ponovo Bajić odlično odreagovao i sačuvao svoju mrežu!

78. minut – Sneg pada i dalje.

75. minut – Odlaže loptu Zličić koji na ivici kaznenog komplikuje i gubi loptu.

74. minut – Izmene i u Napretku. Ulaze Stojiljković i Bojović umesto Đorđa Jovanovića i Stanojlovića. Ostaje da se vidi da li će nešto više uraditi iskusni Bojović, najbolji strelac u istoriji Superlige.

73. minut – Još jedna odlična prilika za Zvezdu! Bukari se našao u situaciji „1 na 1“ sa protivničkim golmanom, ali je Bajić bio na visini zadatka i odbranio njegov udarac!

72. minut – Posle kornera Napretka kontra Zvezde, ali je Hvang zaustavljen već na polovini terena.

70. minut – Korner sa leve strane izvodi Kanga.

68. minut – Umesto Krasoa na terenu je Kanga, dok će igru napustiti i mladi Mijatiović, a Bahar je odlučio da šansu pruži Ndiajeu.

62. minut – Nova prilika za crveno-bele! Malo je falilo da Zvezda duplira prednost, Hvang je sjajno šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali se Bajić ispružio koliko je mogao i odbranio njegov udarac!

60. minut– Tek sada dobijamo prvu priliku u drugom poluvremenu, Hvang je šutirao u okvir gola, ali brani golman Napretka

59. minut – Poprilično nezanimljivo prvo poluvreme do sada. Nije viđena niti jedna prilika u nastavku utakmice.

58. minut – Nikola Vukajlović dobija žuti karton nakon što je sa leđa vukao Krasoa!

57. minut – Prvi žuti karton na utakmici. Vukajlović seče napad Zvezde i biva kažnjen.

54. minut – Navijači Zvezde ubacili baklju na teren. Opominje ih zvanični spiker.

52. minut – Igra se uglavnom odvija između dva kaznena prostora, obe ekipe igraju strpljivo, bez preteranog srljanja i rizika.

48. minut – Sudar glavama Zličića i Mijailovića. Brzo nastavljaju.

47. minut– Produženo je prvo poluvreme dva minuta zbog povrede Spajića koji je u vazdušnpom duelu udaren u glavu, te duže ostao da leži, par minuta pre toga Jvang je povredio kuk, međutim obojica su nastavili. Crena zvezda na poluvremenu ima prednost od 1:0.

44. minut Jošjedna šansa za Napredak, imao je zicer Zličić, daleko iznad gola. Napredak izgleda bolje nego veći deo prvog poluvremena.

43. minut Nekoliko prilika za šut u okvir gola za igrače Napretka i velika šansa za izjednačenje pred kraj prvog poluvremena, stvorila se gužva ispred gola Glazerra, na kraju poslednji šut ide preko gola.

46. minut – Počelo je drugo poluvreme u Kruševcu!

Prvo poluvreme:

Završeno je prvo poluvreme!

45. minut – Igraće se još dva minuta sudijske nadoknade!

44. minut – Gužva u kaznenom Zvezde, nekoliko igrača pokušava, na kraju šutira Đorđe Jovanović preko gola. Proverava se da li je bilo igranja rukom Spajića, ali nema reakcije iz VAR sobe.

43. minut – Nekoliko odličnih prilika za domaći tim! Uspavano deluje odbrana Crvene zvezde u ovim momentima, što daje prostor Napretku da stvara prilike, ali na sreću po Glazera, niti jedna lopta nije završila iza njegovih leđa! Iako je to moglo veoma lako da se dogodi.

41. minut – Kakvi minuti za Zvezdu… U igru je ušao Gelor Kanga umesto Hbanga, dok je sada Spajić ostao na travi, nakon što se sudario sa Naserom Đigom.

36. minut – Posle pokušaja ka golu Glazera, loša vest za goste. Povredio se Hvang u jednom duelu. Tačnije okliznuo se i ukazuje mu se lekarska pomoć. Korejac se ipak vraća na teren, ali hramlje. Ostaje da se vidi kakva će biti procena na poluvremenu.

35. minut – Tempo igre je značajno opao u ovim momentima, posed i dalje drže fudbaleri Zvezde, ali većih uzbuđenja nema!

34. minut – Olajinka posle driblinga odlaže do Hvanga. Ali domaćin „smiruje“ napad Zvezde. I lopta je vraćena na sredinu terena.

30. minut – Sada je igra poprilično mirna, Napredak osim napada u prvim minutima nije ni došao do gola Zvezde, a s druge strane, crveno-beli s vremena na vreme i upute udarac, ali nije to pretnja po gol Bajića.

27. minut – Topovski udar iza gola Glazera. Bacile su ga Delije. Golman Zvezde je na kratko bio na travi, ali nastavlja.

26. minut – Nastavlja da preti Zvezda, i ponov se u prilici našao Osman Bukari! On je ovog puta šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je bio neprecizan, pa promene rezultata još uvek nema!

22. minut – Crveno-beli kontrolišu stanje na terenu, igraju oprezno i čekaju novu priliku za gol!

20. minut – Nastavlja Zvezda da preti, Kraso je sada bio u nekoj polu-prilici, ali, mogao je samo petom da odigra i to nije ispalo dobro.

18.  minut – Mijatović pada u kaznenom, ali sudija Šegrt pokazuje da se meč nastavlja. Ubrzo i provera u VAR sobi. Nema promene odluke. Igra se dalje.

17. minut – Spajić blokira šut Zličića sa 18 metara.

14. min – Bukari je sjajnim potezima prevario nekoliko protivničkih igrača, potom opalio po lopti iz velike udaljenost, ali je njegov udarac završio malo iznad prečke!

7. minut – GOOOOL! Zvezda vodi u Kruševcu! Crveno-beli stižu do vođstva, a u strelce se upisao Piter Olajinka, i to na fenomenalan način. Tim iz Beograda režirao je fenomenalnu akciju, posle gužve u kaznenom prostoru Napretka, lopta je došla do snažnog napadača koji je preciznim udarcem matirao nemoćnog Bajića.

5. minut – Šansa za Napredak. I to velika. Zličić pokušava se nekoliko metara posle centaršuta Jovanovića, ali samo korner za domaćina.

4. minut – Ovo je bila odlična šansa za domaći sastav! Fudbaler Napretka oštro je centrirao sa desnog boka, lopta je protunjala kroz Zvezdin šesnaesterac, ali na sreću Glazera, niko od domaćih igrača nije zahvatio loptu.

3. minut– Sjajna šansa za Napredak bez šuta u okvir gola, međutim velika gužva ispred gola Crvene zvezde, koju domaći ne koriste na startu utakmice.

1. minut – Počeo je meč u Kruševcu!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter