Izvor: sport.alo.rs
04.12.2023 u 07:43
0

AUUUU, KAKAV MALER! Protiv Engleza igramo na „đavolskom“ stadionu na kojem nas je „ZAKOPAO“ Mesi

Prokleti stadion, rekoše u kolevci fudbala kad su videli da će na Evropskom prvenstvu startovati na „Feltins areni“. Da je samo za njih, ni po jada, dom Šalkea i nama budi užasna sećanja.

Povratak u 2006, na Mundijal koji se pamti i po Zidanovoj glavi u prsa provokatora Materacija u finalu, objašnjava takvu reakciju engleskog „Sana“ o stadionu koji će ugostiti njihovu i našu reprezentaciju 16. juna, na startu grupe C šampionata kontinenta.

To njihovo prokletstvo je vezano za eliminaciju u četvrtfinalu od Portugala na penale. A nadali su se prolazu Bekama, Runija, Lamparda, Džerarda i društva u samu završnicu…

„Arena auf Šalke“, kako će zvanično biti ime stadiona na EP, a bilo je i na tom SP (UEFA i FIFA ne bendaju nazive po sponzorima), nije se ni nama posrećila. Štaviše, u drugom kolu grupne faze – takođe beše C, naopako – Argentina je uništila Srbiju i Crnu Goru sa 6:0! I to 16. juna!

Poslednji gol je dao tad 19-godišnji Lionel Mesi, čime se upisao u anale kao najmlađi strelac na turniru. Ujedno je na toj utakmici (prvu presedeo na klupi) postao najmlađi reprezentativac u istoriji te zemlje na mundijalima.

OVO JE RASPORED SRBIJE NA EURU: Orlovi kreću protiv PRVOG FAVORITA prvenstva

S kakvim osećanjima će „orlovi“ i „tri lava“ napustiti stadion za 50.000 gledalaca u najmanjem gradu domaćinu EP, videćemo 16. juna oko 23 sata… Hoće li se, i kome, posrećiti start u domu „rudara“ iz Gelzenkirhena koji je izgrađen 2001. za 191 milion evra i ispod kojeg je na 800 metara – rudnik!?

Na Nemačku u osmini finala

Pod pretpostavkom da će Englezi opravdati zvanje favorita i osvojiti grupu C, ukoliko „orlovi“ budu drugi, u osmini finala bi išli na prvog iz grupe A, a to će verovatno biti Nemačka! U nokaut-fazu se može i kao jedan od četiri trećeplasirana, a potencijalni rival bi bio pobednik grupe F (Portugal, pre svih) ili pobednik grupe E (Belgija).

Evropsko prvenstvo 2024. – grupa C

1. KOLO, 16. JUN: Slovenija – Danska (18.00),  Srbija – Engleska (21.00).
2. KOLO, 20. JUN: Slovenija – Srbija (15.00),  Danska – Engleska (18.00).
3. KOLO, 25. JUN: Engleska – Slovenija (21.00), Danska – Srbija (21.00).

Mnogo alkohola, visok rizik

Mečom Srbija – Engleska bave se i španski mediji.
„Engleski i srpski navijači smatraju se opasnim s dugom istorijom problematičnog ponašanja na utakmicama. Termin meča (21.00) znači da će se tokom dana popiti ogromne količine alkohola, a činjenica da je to prvi za obe reprezentacije takođe povećava rizik od izbijanja nereda“, piše „Marka“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter