Izvor: Informer.rs
14.07.2023 u 17:40
0

PARTIZAN PORAŽEN od Šturma, odlučio autogol!

Crno-beli izgubili u Gracu od austrijskog vicešampiona sa 2:1.

Fudbaleri Partizana poraženi su od Šturma sa 2:1 (1:1) u poslednjoj proveri pred povratak sa priprema u Beograd. Bio je ovo drugi neuspeh crno-belih u minule dve nedelje, koliko su se spremali na slovenačkom Pohorju za start nove sezone!

ARSENAL SE OPAKO POJAČAO Timber nova akvizicija tobdžija

Za razliku od duela sa Bohemijansom, kada „parni valjak“ nije stvorio nijednu ozbiljniju šansu, danas je igra bila znatno bolja. I već u sedmom minutu su Beograđani došli do vođstva.

Napad domaćeg tima presekao je Filipović, a lopta je stigla do Meniga na desnom krilu, koji je odlično uposlio Nikolića. Iskusni napadač se lepo okrenuo i pored čuvara zakucao loptu u rašlje sa nekih 13-14 metara, što je ujedno bio i njegov prvi gol otkako se nedavno vratio u Partizan.

Ostanak Bibarsa Natha na klupi uslovio je i probleme u organizaciji napada, dok je novajlija Frenk Kanute ovog puta igrao nešto defanzivnije, u tandemu sa Kristijanom Belićem. Nije ni Šturm mnogo pretio, igralo se uglavnom čvrsto na sredini terena, sa velikim brojem duela.

Ipak, u finišu prvog poluvremena, posle napada po desnoj strani, Filipovića je u želji da ukliza i spreči centaršut lopta pogodila u ruku. Sudija je pokazao na belu tačku, a siguran je bio Janšer.

Drugo polovreme počelo je bez nekih većih uzbuđenja, a potom je iz jedne bezazlene situacije, austrijski viceprvak poveo. Nisu crno-beli na vreme izbili loptu iz svog kaznenog prostora, mladi Ilić je uklizao u želji da raščisti situaciju, ali je pogodio u leđa kapitena Markovića i tako prevario i golmana Jovanovića.

Do kraja meča jedino vredno pomena bila je lepa akcija i odličan šut Živkovića sa distance, koji je pogodio samo stativu.

Po povratku u Srbiju, tim iz Humske će imati još dve provere – protiv novosadske Mladosti u četvrtak i Metalca iz Gornjeg Milanovca u subotu.

PARTIZAN – ŠTURM 1:2 (1:1)

Strelci: Nikolić (7) – Janšer (38p.), Marković (53ag)

Stadion: SC Šturma u Gracu

PARTIZAN: Jovanović – Filipović (od 63. Živković), Marković, Ilić (od 63. Saničanin), Antić (od 63. Šehović) – Kanute (od 58. Natho), Belić – Trifunović (od 46. Baždar), Pantić (od 63. Mirčetić), Menig (od 63. Terzić) – Nikolić (od 46. Pavlović).

ŠTURM: Šerpen – Demaku, Gejrhofer, Vitrih, Dante – Hjerlender, Gorenc Stanković, Horvat – Sarkarija – Emega (od 46. Štukler), Janšer (od 70. Grgić).

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter