Izvor: Tanjug
14.11.2022 u 13:08
0

PIKSI O SPISKU IGRAČA: „To nije nagrada, nego priznanje svima njima za kvalitet i profesionalni odnos koji imaju“

 Danas je tačno godinu od utakmice sa Portugalom koja nam je donela plasman na Mundijal, što je fantastičan uspeh i treba da budemo ponosni jer smo među 32 najbolje na svetu, izjavio je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

Spisak igrača nije nagrada, nego priznanje svima njima za ono što su uradili tokom kvalifikacija, rezultatima, ponašanjem, profesionalnim odnosom i kvalitetom koji imaju. Ovo su igrači koji zaslužiju da predstavljaju Srbiju, rekao je Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi, uočo polaska na SP.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Oni koji su ostali van 26 su igrači na koje će se najozbiljnije računati u budućnosti, dodao je Stojković.

Kada bih mogao vodio bih sve, ali mislim da je spisak baš kakav treba. Svi koji nisu tu znaju zašto nisu, jasan je selektor Srbije.

Piksi je prokomentarisao i zdravstveno stanje Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića.

– Nijedan trener ne voli da mu igrači ne igraju zbog povreda, siguran sam da će oni biti spremni, ali narednih dana ćemo sve najbolje znati, istakao je Stojković i podsetio na poznatu misao „Nije kome je rečeno, već kome je suđeno.

Dodao je, odgovarajući na pitanje, da je što se njega tiče već zaboravio „neprijatna dešavanja“ na Skupštini Fudbalskog saveza Srbije.

Selektor je rekao da ekipa skromno ide u Katar, kao što je pre godinu dana išla u Lisabon.

STOJKOVIĆ UPUTIO VELIKE REČI IGRAČIMA: Piksi poslao snažnu poruku „orlovima“ pred Svetsko prvenstvo!

Upravo takvo ponašanje želim da vidim, a nema sumnje da što se tiče motivacije i šanse koja nam se pruža da pokažemo svoj potencijal. Do sada je funkcionisalo kako smo svi želeli. Pokazali smo da Srbija zna da igra fudbal bez obzira ko je protivnik. Imamo tešku grupu, jednu od najtežih. To je prilika da pokažemo koliko možemo, ističe Stojković.

Moja poruka igračima je da ne moraju ništa, a mogu mnogo. Pa, probajte, jer možete, to će biti moja poruka njima, kazao je Piksi.

– Ovo Svetsko prvenstvo nije pitanje života i smrti, to je nagrada za sve ono što si pokazao. Vera mora da postoji, morate da verujete. Jer čovek bez vere, ne znam šta je, rekao je selektor

Stojković kaže da mi ništa nismo drugačiji od drugih, a svi očekuju da će se nešto desi.

Ono što mi težimo jeste da damo sve od sebe. Ako neko bude bolji, pružićemo ruku i tražićemo drugu, treću šansu. A da ćemo biti problem, da, svima ćemo napraviti problem. Mi imamo solidarnost na terenu i svoje ciljeve i spremni smo da ih dostignemo. Moramo da gledamo šta je ispred nas, Brazil, Kamerun i Švajcarska. Pokušaćemo da obezbedimo dovoljno bodova za prolazak dalje. Koliko je to bodova, ne znam, poručio je Stojković.

On je posebno prokomentirarisao i izostanak nekih igrača.

Zdravstveno stanje Matije Nastasića je nestabilno, Mihailo Ristić i Aleksa Terzić imaju smanjenu minutažu. Mirno spavam, rekao je Stojković.

Ističe da mu niko nije „suflirao“ oko spiska i da nije imao nijedan poziv na tu temu, što je, kako je rekao, normalno.

Piksi je rekao da je pod Ostrogom bio porodično, da mu je slava Mitrovdan, da nije bio prvi put i da su monasi poželeli sve najbolje u Kataru.

Fudbaleri Srbije sutra putuju u Bahrein, gde će u petak protiv selekcije domaćina odigrati poslednji pripremni meč pred put u Katar.

U Dohu stižu u subotu, a prvu utakmicu na Mundijalu odigraće protiv Brazila 24. novembra od 20 sati.

Četiri dana kasnije sledi duel protiv Kameruna (11.00), a grupnu fazu završiće duelom protiv Švajcarske 2. decembra (20.00).

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter