Izvor: Mozzarssport.com
24.02.2023 u 12:47
0

ŽREB LIGE EVROPE: Bez velikog derbija! Mančester na Betis, Arsenal u Lisabonu! Juventus i Sevilja bez opasnog konkurenta

Poznati parovi osmine finala

Skoro kao Liga šampiona. Otkako je promenjen sistem i dozvoljeno trećeplasiranim timovima iz elitnog kupa da nastave međunarodni put u Ligi Evrope to takmičenje je dobilo dodatno na kvalitetu, o čemu svedoče parovi osmine finala. Neki od njih su nalik susretima na najvišoj istanci.

Žrebom u sedištu UEFA određeno je ko će na koga u borbi za četvrtfinale, a već sad je jasno da nas čeka nekoliko zanimljivih susreta, ali bez izrazitog derbija.

Union Berlin – Union Sen Žiloas

Sevilja – Fenerbahče

Juventus – Frajburg

Leverkuzen – Ferencvaroš

Sporting Lisabon – Arsenal

Mančester junjated – Betis

Roma – Sosijedad

Šahtjor – Fajenord.

Utisak je da su favoriti dobro prošli prilikom izvlačenja kuglica, da nema para kao u baražu kad su se sudarili Mančester junajted i Barselona, pa je jedan od dva velikana morao da završi takmičenje. Ovako deluje da su i Junajted i Arsenal u dobrom početnom položaju da eliminišu predstavnike sa Pirinejskog poluostrva, u vidu Betisa i Sportinga. Pobednik Lige konfrencije iz prošle sezone, Roma, dobila je za rivala Sosijedad, koji odlično gura u Primeri, dok je Sevilja – koja je četiri puta u poslednjih devet godina podizala pehar Lige Evrope – sjajno prošla, jer za protivnika ima Fenerbahče i bez obzira na zastajkivanja u prvenstvu Španije slovi za favorita.

Podsetimo, u ovu fazu takmičenja plasirali su se pobednici grupna Lige Evrope i kao privilegiju dobili da revanše igraju pred svojim navijačima. Njima su se pridružili pobednici baraža u kojima su učestvovali trećeplasirani timovi iz grupa Lige šampiona sa onima koji su završili na drugim mestima u Ligi Evrope.

Prvi susreti osmine finala na programu su već 9. marta, revanši su 16. narednog meseca. Četvrtfinala su zakazana za 13. i 20. mart, polufinala su 11. i 18. maja, a novog pobednika takmičenja (aktuelni, Ajntraht iz Frankfurta je učesnik osmine finala Lige šampiona) ćemo dobiti 31. maja u Budumpešti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter