Izvor: Kurir.rs
07.08.2023 u 13:16
0

ISPOVEST TENISKE ZVEZDE RAZARA DUŠU: Progovorio o paklu u kom se našao: Progutala me je BESKRAJNA TAMA (FOTO)

Poznati italijanski teniser Mateo Beretini otvoreno je govorio o svojoj borbi sa depresijom i problemima mentalnog zdravlja.

Sportsku javnost u nedelju je šokirala vest da je čuveni španski košarkaš Riki Rubio odlučio da prekine profesionalnu karijeru kako bi se se posvetio svom mentalnom zdravlju.

Nažalost, NBA as nije ni prvi ni poslednji uspešan sportista koji nije uspeo da se izbori sa ogromnim pritiskom.

Njihovi životi nam spolja deluju kao bajka – imaju milione fanova, ogroman novac, osvajaju trofeje… Ali iza svega toga stoji veliko odricanje i naporan rad, pa neki na kraju pod velikim pritiskom jednostavno puknu.

Na dugoj listi sportista koji su imali ozbiljnih problema sa depresijom i anksioznosti je i poznati italijanski teniski as Mateo Beretini.

On je u intervjuu koji je nedavno dao za „Korijere Dela Sera“ otvoreno govorio o izazovima sa kojima se suočavao kada je u pitanju njegovo mentalno zdravlje.

Njegova izuzetno potresna ispovest mnoge je ostavila bez teksta.

„Duboko u sebi, čak i kada se osećam iscrpljeno, ovo takmičenje na terenu je jedina stvar koja me čiti živim. To što nisam mogao da uradim, u važnim trenucima, učinilo je da upoznam tamu. Tama koja izgleda beskrajno te proguta. Umesto da stojiš mirno i dišeš, upadaš u ambis“, rekao je Beretini.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter