Izvor: sk
04.01.2024 u 17:07
0

KO ĆE IZAĆI KAO POBEDNIK: Neverovatno važan derbi, saglasni svi košarkaški stručnjaci!

Evroligaški izazovi se nižu kao na traci, naporno je i za praćenje, a kamoli igranje, ali iznad svega je atraktivno. Raduje da je u celoj euforiji Beograd najveći košarkaški epicentar u Evropi. Dva domaća evroligaša (Partizan i Crvena zvezda) i treći inostrani (Makabi), učinili su da glavni grad Srbije bude najfrekventnija košarkaška raskrsnica, na kojoj se "sudaraju", ili mimoilaze brojni klubovi velikani.

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana po drugi put će odmeriti snage u Evroligi ove sezone u četvrtak od 20 časova. Ovog puta, crveno-beli će imati prednost domaćeg terena.

NIKOLA JOVIĆ HEROJ MAJAMI HITSA: Jović prepun samopouzdanja, otkrio koga gleda kao starijeg brata

U prvom evroligaškom derbiju, crveno-beli su na 4:50 do kraja imali jedanaest poena prednosti, ali su crno-beli uspeli da preokrenu predvođeni Aleksom Avramovićem i Doužerom. Avramovića sada neće biti, a veliki hendikep za Obradovićev tim biće i odsustvo Zeka Ledeja, koji je i inače odličan igrač, a pogotovo je to u utakmicama povećanog naboja i fizičkog kontakta. Neće biti ni neko vreme odsutnog Uroša Trifunovića.

Sa druge strane, za Zvezdu je pod znakom pitanja Luka Mitrović, možda i najbolji igrač Zvezde ove sezone, a posebno važan u kontekstu iskustva koje ima u derbijima i kao koordinator tima na obe strane terena.

Navijači crveno-belih su posle pobede nad Fenerbahečom napokon imali razloga za osmeh, i uzeli su digitrone u ruke praveći kalkulacije kako njihov tim može da se uključi u borbu za plej-of ili plej-in. U tim računicama, trijumf nad Partizanom bio bi značajan i zbog još jedne pobede, ali i zbog potencijalnog rasta samopouzdanja celog tima i kluba.

U ABA derbiju, koji je Partizan dobio znatno lakše nego evroligaški, crveno-beli su imali velikih problema sa Kaminskim, koji je uglavnom posle preuzimanja ubacio 22 poena. I tokom sezone je Zvezda imala sličnih problema, ali u meču sa Fenerbahčeom Motliju nije dozvoljeno da se razmaše na sličan način. Crno-beli će naročito napadati Jaga i Tobija u pik-en-rolu, a potom i u mismeču, i tu će Zvezdina timska odbrana morati da dođe do izražaja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter