Izvor: Happy BSC
21.09.2021 u 12:36
0

GDE ĆE BITI EVROPSKO PRVENSTVO U KOŠARCI? 6 zemalja u trci za domaćine

Šest zemalja je u opticaju da postane domaćin FIBA EuroBasket – a 2025., među kojima su Kipar, Finska, Mađarska, Letonija, Rusija i Ukrajina. 

Četrdeset drugo po redu takmičenje održaće se u septembru 2025. godine i opet će biti primenjen princip po kom će 4 zemlje biti domaćini turnira. 

PROČITAJTE JOŠ:  BIVŠI KOŠARKAŠ ZVEZDE POBEDIO U „POTERI“: Dušan Macura briljantan na svakom polju

Kao i na prethodnim takmičenjima, jedan od četiri domaćina će organizovati finalnu fazu takmičenja, dok ostale zemlje organizuju grupnu fazu. 

– Drago nam je da vidimo tako jaku želju među našim nacionalnim federacijama da još jednom organizuju EuroBasket. Format sa više domaćina koji smo uveli 2015. godine dokazao se kao veoma uspešan i nije samo pomogao EuroBasket-u da se razvije kao takmičenje, već je i pomogao razvoju sporta širom celog kontinenta. – izjavio je prvi čovek FIBA Europe-a, Kamil Novak. 

PROČITAJTE JOŠ: Vlade Divac i zvanično legenda NBA lige!

Podsećamo, sledeći FIBA EuroBasket će se održati  od 1. do 18. septembra 2022. u Češkoj, Gruziji, Nemačkoj i Italiji. Šampioni turnira će biti nagrađeni u Berlinu. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter