Izvor: Sportklub.rs
12.07.2023 u 12:07
0

MILOŠ PAVLOVIĆ NOVI SELEKTOR košarkašica BiH

Miloš Pavlović je novi selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, odlučio je Upravni odbor Košarkaškog saveza te zemlje.

„Sa ambicioznim stručnjakom obavljeni su temeljni razgovori, nakon kojih je zaključeno da se radi o najboljem kandidatu za klupu Zmajica. Jedan od osnovnih kriterijuma je bila stručnost u radu sa mlađim igračicama, s obzirom na to da reprezentaciju očekuje svojevrsna smena generacija nakon što se nekoliko iskusnijih košarkašica oprostilo od dresa sa državnim grbom“, navodi se u saopštenju saveza.

USKORO PADA POTPIS: Ponitka izabrao između VEČITIH RIVALA

Miloš Pavlović je trener Vašaša, a ranije je vodio i mađarski Đer.

Srpski stručnjak je sa ekipom Radivoja Koraća nekoliko puta osvojio titulu šampiona Srbije, a učestvovao je i u WABA ligi sa srpskim klubom.

Uspešno je obavljao i funkciju selektora U20 reprezentacije Srbije sa kojom ima srebrnu medalju sa Evropskog prvenstva.

Kao deo stručnog štaba seniorske reprezentacije Srbije ima i evropsko zlato.

„Pre svega, velika je čast i zadovoljstvo biti izabran za selektora. Ukazano mi je veliko poverenje. Zahvalan sam na tome čelnicima KS BiH. Goran Lojo i prethodna generacija su postavili izuzetno visoke standarde i napravili velike uspehe. Sada treba napraviti tranziciju u smeni generacija i ujedno će to biti moj najveći zadatak. Pogledati sve igračice, kandidatkinje za seniorsku reprezentaciju u bliskoj budućnosti, napraviti kvalitetnu selekciju i strpljivograditi tim koji bi mogao da predstavlja BiH na pravi način. Čeka nas izuzetno težak posao, ali sam siguran da ćemo postići zacrtane ciljeve“, rekao je Pavlović nakon ozvaničenja saradnje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter