Izvor: Informer
10.05.2024 u 13:49
0

CRNO – BELI PRED AMBISOM: Pobeda ili ništa!

Košarkaši Partizana večeras dočekuju Budućnost (Arena 1 premijum 19.00) u meču odluke polufinalne serije ABA lige. Ulog je ogroman - borba za trofej regiona, ali i za mesto u Evroligi naredne sezone.

Razlog za to je što su finale regionalnog takmičenja poslednji put igrali 2021, a ove godine ih niko nije video u borbi za trofej. Sa druge strane, četa Željka Obradovića ostala je bez doigravanja Evrolige pa je kao jedina uteha navijačima ostala odbrana trofeja ABA lige.

Prokockanom prilikom u Podgorici i taj „plan B“ je doveden u pitanje, a na staklenim nogama je i nastup u elitnom takmičenju naredne sezone.

Nakon što je direktor Evrolige Paulijus Motijeunas otkrio da će jedan od beogradskih rivala ustupiti svoje mesto u društvu najboljih Parizu, postalo je jasno da samo šampionat ABA lige garantuje borbu u Evropi dogodine.

Većeg motiva nema – iz Arene se crno-beli mogu vratiti sa štitom ili na njemu, pošto bi nastup u Evrokupu bio slaba uteha za „grobare“.

Pitanje je i koliko bi igrača uspeli da zadrže u svojim redovima predstojećeg leta, s obzirom da mnogi izazivaju veliku pažnju poznatih klubova, a, ruku na srce, igranje drugog po jačini takmičenja u Evropi nije naročito inspirativno.

SVI SU GLEDALI KAKO SRBIN ČINI ČUDA! Da li bi Piksi trebalo da razmisli o Miletu? Rekao je da neće da brani za našu zemlju, ali…

Ruku na srce, „parni valjak“ je i dalje favorit sa kvotom od 1,20 na pobedu, dok bi se trijumf gostiju smatrao pravom senzacijom. Koeficijent na tako nešto je 5,35.

Podsećamo, i duel u „Morači“ odlučen je neshvatljivim greškama, promašenim slobodnim bacanjima Pantera i promašenim zicerom Alekse Avramovića.

Stiče se utisak da Partizan baš mora da se potrudi kako bi dozvolio Budućnosti pobedu u grotlu prepune Beogradske arene i da mora sam sebi da puca u nogu i to više puta.

Trofejni stručnjak na klubi crno-belih Željko Obradović to sigurno neće dozvoliti, a pre meča je ponovo apelovao na navijače da navijaju fer i sportski kako bi u centru pažnje bila fantastična predstava na parketu.

Da li će šampiona ABA lige odlučivati „večiti derbi“ po treći put zaredom ili će Budućnost prekinuti tradiciju i vratiti nas u 2021? Saznaćemo večeras.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter