Izvor: Kurir
10.05.2024 u 12:48
0

SVI SU GLEDALI KAKO SRBIN ČINI ČUDA! Da li bi Piksi trebalo da razmisli o Miletu? Rekao je da neće da brani za našu zemlju, ali…

Neverovatni Bajer je uspeo da se izvuče i, ne samo da se plasira u finale Lige Evrope, već i da ostane neporažen.

Roma je bila blizu toga da postane prvi tim koji je ove sezone pobedio ekipu iz Leverkuzena, a veliku zaslugu za to je imao Mile Svilar.

Čuvar mreže je blistao u Nemačkoj gde je već odlične partije podigao na još viši nivo.

Nakon što je Bajer pobedio u prvoj utakmici rezultatom 2:0, Svilar je u revanšu bio fenomenalan. Iako je domaćin bio bolji na terenu, pravio šanse i pretio, nije mogao do gola.

 

Roma je bila ta koja je prva zatresla mrežu. Učinio je to Leandro Paredes sa bele tačke u 43. minutu, a isto se ponovilo u 66.

Tada je već krenula panika među navijačima domaćeg tima jer je ugrožen već viđeni plasman u finale, ali je delovalo da će „pasti“ i prvi poraz u sezoni.

Svilar je branio sve, ali nije mogao da se odbrani od svog saigrača i kapitena na ovoj utakmici, Mansinija koji je nespretno reagovao nakon jednog centaršuta i u 82. minutu postigao autogol.

Svemogući Leverkuzen je na kraju uspeo i sam da stigne do gola preko Josipa Stanišića, reprezentativca Hrvatske, u 97. minutu.

Mile Svilar je oduševio ljubitelje fudbala, posebno one koji vole da bace pogled na statistiku. Tamo stoji da je u četvrtak uveče imao 12 odbrana.

Podsetimo, nedavno je Mile Svilar izrazio želju da brani za Belgiju, ali se ubrzo pojavila informacija da ima pravo da oblači samo dres Orlova.

O tom slučaju je govorio i selektor, Dragan Stojković.

„Znate već o čemu se radi, mi smo bili obavešteni od sportskog direktora Rome, da on ne želi da brani za Srbiju. Mada, ne znam ni kad je branio, nismo izgubili ništa, to je njegova odluka. Nema tu neke velike priče, neće biti poziva naravno. Koji su razlozi, u to ne ulazim, to su njegove privatne stvari i pustimo momka da ima svoju karijeru i to je to. Prezadovoljni smo onim što imamo, Vanja, Rajković i Petrović su golmani visoke klase, imamo golmana Partizana koji zaista pruža odlične partije i prošle godine i ove… Je l’ tako? On je bio već u reprezentaciji, nije neko koga ne znamo, imamo Ilića, imamo dosta golmana, ne brine me ta odluka, ne ulazim u razloge zašto i kako, izaći ćemo u susret i nećemo ga više zvati, nikakav problem“ rekao je Piksi novinarima uoči prijateljskih utakmica protiv Rusije i Kipra u martu.

Naravno, trebalo bi poštovati svačiju odluku. Pitanje je i da li je posle takve odluke Svilar zaslužio da neko pokuša da ga nagovara, ubeđuje i slično… Ali, samo po sebi se postavlja pitanje, da li bi za reprezentaciju Srbije bilo bolje ako bi mogla da računa na njega.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter