Izvor: sportsport.ba
07.12.2023 u 11:17
0

PANTER DOBIO PONUDU KOJA SE NE ODBIJA: Partizan menja za reprezentaciju BiH?

Kevin Panter bi mogao konačno da obuče dres nacionalnog tima jedne zemlje, ali to neće biti Srbija, čije državljanstvo poseduje.

Partizanov kapiten je među najozbiljnijim kandidatima da obuče dres reprezentacije Bosne i Hercegovine. Tamošnji Savez želi veliko inostrano pojačanje, a mete su Panter i Makabijev Vejd Boldvin. Prema FIBA pravilima, svaka reprezentacija može da ima jedno naturalizovano pojačanje, pa su u BiH suzili izbor na Pantera i Boldvina. Inače, Panterov rođeni brat Kifer od letos igra za bosanski klub Orlovik iz Žepčea.

Amerikanci u evropskim reprezentacijama su poslednjih godina redovna pojava od koje do sada nisu „oboleli“ samo Srbija, Litvanija i Letonija. Dres BiH su od američkih košarkaša do sada nosili Henrik Domerkant, Aleks Renfro i Džon Robertson. Poznato je da Ameriknaci naplaćuju reprezentativne usluge, a prema saznanjima bosanskog portala, Panter je skuplja opcija od Boldvina.

POCEKO OPSOVAO NA SRPSKOM: Italijan napravio šou na pauzi (VIDEO)

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine u februaru očekuje početak kvalifikacija za Evrobasket 2025. godine u grupi sa Francuskom, Hrvatskom i Kiprom, iz koje na završni turnir idu tri najbolje ekipe. Plan KS BiH je da do tada pasoš dobije i Luka Garza, Amerikanac bosanskog porekla koji igra za Minesotu i ne bi se računao kao naturalizovani igrač. Na isti način će državljanstvo dobiti i Tarik Biberović iz Fenerbahčea.

Uz dugogodišnje zvezde tima poput Jusufa Nurkića i Džanana Muse, mogla bi to da bude respektabilna reprezentacija jer su tu još neka poznata regionalna imena poput Kenana Kamenjaša, Edina Atića, Aleksandra Lazića, Amara Gegića…

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter