Izvor: BSC HAPPY
10.04.2023 u 09:07
0

SRBIJO, PONOSNA BUDI! Jokićeva ISTORIJSKA sezona! Srbin POMERIO GRANICE!

Srpski centar Nikola Jokić regularni deo sezone završio je sa neverovatnim brojkama!

Nije bilo Nikole Jokića na poslednjem meču u regularnom delu sezone. Denver Nagetsi savladali su Sakramento Kingse za overu prvog mesta na Zapadu, a srpski centar dobio je „slobodan dan“ zbog povrede lista noge. Utisak je da trener Majkl Maloun nije želeo da rizikuje, već je dvostrukog uzastupnog MVP-a sačuvao za plej-of.

Zbog toga, Nikola Jokić sezonu neće završiti sa tripl-dablom u proseku, ali to ne umanjuje sjajne stvari koje je ostvario ove sezone. Srpski centar je odigrao 69 utakmica na kojima je prosečno beležio 24,5 poena, 11,8 skokova i 9,8 asistencija. Nestvarno.

Nije zanemarljiv podatak da je Nikola Jokić imao i ogroman procenat pogođenih šuteva iz igre 63,8 odsto. Uz to, centar Denvera beležio je 1,3 ukradenih lopti i 0,7 blokada po meču. Kada je reč o slobodnim bacanjima preciznost je na 82,2 odsto, a za tri – 38,3. 

Poslednjih nedelja mnogo se pričalo o MVP trci, sa krajem večerašnjih utakmica trka je gotova. Po statistici NBA lige Džoel Embid je u ovom momentu u prednosti budući da je Kamerunac u finišu sezone dodao gas, baš u periodu kada Jokića nije bilo na parketu budući da su Nagetsi obezbedili prvo mesto.

Ipak, vredi pomenuti i da Džoel Embid nije igrao protiv Nikole Jokića u poslednjem ovosezonskom okršaju koji je mogao da odredi MVP-a. Moguće je da će glasači i to uzeti u obzir.

Bilo kako bilo, Nikola Jokić je još jednom pokazao da je najbolji košarkaš sveta. Mišljenja „stručnjaka“ da srpski centar „budži“ statistiku pala je u vodu budući da je as Denvera večeras mogao da igra na asistencije kako bi sezonu završio sa tripl-dablom u proseku.

ZVEZDA SLAVILA U ČAČKU: Hejl mučio crveno-bele, ali Kampaco PRESUDIO Borcu!
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter