Izvor: BSC HAPPY
10.04.2023 u 07:45
0

ZVEZDA SLAVILA U ČAČKU: Hejl mučio crveno-bele, ali Kampaco PRESUDIO Borcu!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Borca iz Čačka rezultatom 87:82, u okviru 25. kola regionalne ABA lige

Najbolji akter dosadašnjeg dela utakmice je plejmejker crveno-belih Fakundo Kampaco sa 11 poena, 10 je ubacio Filip Petrušev.

U redovima domaćih najefikasniji je Hanter Hejl sa osam poena.

Tražila je Zvezda igru preko centara na startu meča. Spuštali su crveno-beli loptu u reket i stizali do poena preko Kuzmića, Petruševa i Martina, Kampaco je pogađao sa „penala“, a Zvezda stigla do +7 (13:6) nakon šest i po minuta igre.

Čačane je pokrenula trojka Radonjića na koju su se nadovezala dva pogođena slobodna bacanja Lešić. Ipak, Zvezda je brzo došla do nove maksmimalne prednosti +9 (19:11) posle trojke Kampaca i polaganja uz faul Mitrovića.

Finiš prve deonice pripao je domaćima koji su do poena stizali sa linije „penala“ i smanjili na samo dva poena zaostatka (19:17).

Kako je završena prva, tako je započeta druga četvrtina, slobodnim bacanjima za domaćina. Hejl je pogodio oba i izjednačio, da bi Nedović trojkom vratio prednost Ivanovićevom timu.

Nakon Nedoviča u strelce se upisao i Vildoza. Trojkom Novakovića Borac je izjednačio na sredini druge četvrtine (28:28), a ubrzo i po prvi put poveo košem Gagića na koji se nadovezao Boldvin, a Ivanović bio primoran da zatraži tajm-aut.

Posle tajm-auta Zvezda je ubrzo preokrenula poenima Petruševa na ziceru, a domaći izgubili napadački ritam, da bi košem Petruševa uz faul gosti na odmor otišli sa maksimalnih +8 (42:34).

Na startu drugog poluvremenu trojku je pogodio Holand, koji je tada i prvi put ušao u igru, za novu najveću prednost crveno-belih +9 (45:36). Na sredini drugog dela videli smo zanimljvu sekvencu u kojoj je Kampaco promašio četiri uzastopna slobodna bacanja, ali je Zvezda, svejedno, povećala prednost koja je nakon trojke Dobrića dostigla maksimlanih +14 (60:46).

Na startu poslednje četvrtine Zvezda je održavala prednost, a trojkom Vildoze stigla do nove najveće prednosti +17 (71:54), ali Čačani napravili seriju od 6:0 i nisu dozvolili gostima da prelome utakmicu. Taman kada su se gosti malo približili njihov trener Mijatović dobio je tehničku ličnu grešku zbog protesta, nezadovoljan odlukom sudija da ne dosude igranje nogom Petruševa.

Ipak, to nije poremetilo Borac koji se vratio na jednocifreni minus posle kontre i polaganja Hejla za 64:72 na polovini poslednjeg kvartala. U narednom napadu lopta je išla na Mitrovića koji je vratio dvocifrenu prednost svom timu i tako prekinuo nalet domaćih.

Ubrazala se igra u naredna dva minuta iz čega je profitirao Borac i trojkom Hejla došao na samo -5 (71:76), a Zvezda je opet prekinula loš interval košem Mitrovića.

Imao je Kampaco tri slobodna bacanja da reši pitanje pobednika, ali je promašio dva, a Hejl spustio na samo -4 (77:81) na minut pre kraja. Trojkom Novakovića Borac je prišao na samo posed zaostatka (83:80), a na 34 sekunde pre kraja Čačani su imali napad za izjednačenje, ali ga nisu iskoristili, a Kampaco poenima sa „penala“ okončao dramu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Fakundo Kampaco sa 22 poena, dokm su Filip Petrušev i Luka Mitrović ubacili po 14.

Najbolji u Borcu večeras je bio Amerikanac Hanter Hejl koji je postigao čak 28 poena,15 je ubacio Aleksa Novaković.

KRAJ REGULARNE SEZONE NBA: Denver se nada Oklahomi u plej-ofu, Atlanta i Bogdanović traže mesto u Top 8

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter