Izvor: HAPPYBSC
30.04.2024 u 20:27
1

PARTIZAN ODBRANOM UGUŠIO ŽILAVE PODGORIČANE: Pobedom u Areni protiv Budućnosti rezultatom 78:67. Partizan obezbedio meč loptu u Podgorici

Košarkaši Partizana od 18.30 igraju prvi meč polufinale serije ABA lige, a rival crno-belima je ekipa podgoričke Budućnosti.

Izgledalo je da će biti lako u većem delu meča protiv Budućnosti. Imao je Partizan i 18 poena prednost zahvaljujući sjajnoj odbrani, ali je na kraju Kevin Panter morao da vadi kestenje iz vatre u finišu prvog meča polufinala protiv gostiju iz Crne Gore. Crno-beli su uspeli da sačuvaju mirnoću i na kraju zakorače ka finalu pošto su slavili rezultatom 78:67. Prva meč lopta za klub iz Humske je zakazana za 7. maj u Podgorici

Partizan je dvocifrenu prednost na ovom meču ubezbedio već u prvoj deonici. Išla je do plus 18 pre nego što je Budućnost uspela da spusti, ali uz agresivnu odbranu i preciznog Zeka Ledeja i Kevina Pantera crno-beli su pobedili na startu serije.

Možemo da konstatujemo da je Zek Ledej igrač utakmice. Biorio se i pogađao u najbitnijim momentima.

Fantastično je Paritzan startovao u napadu. Od prvog minuta se videlo da je crno-bela ekipa raspoložena u šutu. Zek Ledej je ortvorio meč sa dva šuta sa distance koja su pocepala mrežicu. U prvih 10 minuta je Partizan ubacio četiri od šest pokušaja van linije 6,75. Uz to je Frenk Kaminski sjajno koristio dodavanja saigrača pa i nije čudilo što je crno-beli tim imao odličnih 11 poena prednosti posle prve deonice.

Šut je malo posustao u drugoj četvrtini kada je Budućnost prišla na kratko, ali je Partizan odbranom odradio posao. Čak i povećao prednost do poluvremena na 41:29.

Baš je ta odbrana bila ono što je najviše moglo da obraduje trenera Obradovića. Iz čvrstine i dobrog skoka se otvorila prilika da crno-beli dođu do 18 poena prednosti u jednom momentu tokom treće četvrtine. Pomislili su svi u dovorani da je to to i da je pitanje pobednika rešeno… Pogrešili su.

Koncentracija je počela polako da opada kod igrača Partizana i minut po minut je prednost počela da opada sve do minus četiri u poslednjem minutu kada je Jogi Farel pogodio trojku. Neki su čak pomislili da se sprema još jedan epsi preokret koje je Partizan već umeo da priredi ove sezone. Ipak senzacionalnog preokreta nije bilo. Kevin Panter je preuzeo odgovornost, pogodio šta je trebalo pogoditi i Partizan je pobedio

 


U drugom polufinalu koje počinje u petak sastaju se Crvena zvezda i Mega.

Dešavanja iz Beogradske arene možete da pratite na Nova.rs!

Partizan – Budućnost 

Dvorana: Beogradska arena; Sudije: Saša Pukl, Josip Radojković, Marko Mustapić

Partizan: Smit, Ledej, Avramović, Panter, Smailagić, Naneli, Trifunović, Anđušić, Doužer, Ponitka, Kaminski, Kaboklo

Budućnost: Ilić, Magi, Frimen, Slavković, Makondu, Ferel, Džons, Tanasković, Vrajt, Popović, Pol, Kamenjaš

Partizan – Budućnost

20:26

38′ Trojka Ferela – 69:60

Pogodio je Ferel trojku, Budućnost prišla na devet poena razlike. Još dva minuta do kraja.

20:20

36′ Nova trojka Ledeja – 67:55

Prišla je Budućnost na devet poena minusa pogotkom Ferela sa distance, ali je ponovo Ledej preuzeo stvar u svoje ruke – pogodio je petu trojku za 15. poen na utakmici, a potom i izblokirao Kamenjaša pod košem Partizana.

20:19

35′ Crno-beli sve bliži pobedi – 64:55

Obradovićevi puleni imaju višak i diktiraju dešavanja na parketu. Iako ponovo imaju problema u napadu, čuvaju prednost.

20:11

32′ Varnice početkom poslednje četvrtine, Ledej se povredio pa pogodio trojku – 62:59

Makondu i Ledej su bili u duelu, povukao je centar Budućnosti košarkaša Partizana za ruku nešto juče pa se Ledej uhvatio za rame uz bolnu grimasu. Sudije su pregledale snimak ali nije dosuđen faul igraču Budućnosti.

Situacija se smirila posle par minuta, a meč je nastavljen.

20:06

30′ Partizan vodi, važna trojka Nanelija – 59:47

Od rezultata 56:40 za Partizan Budućnost je uspela da veže sedam poena i koliko-toliko unervozi crno-bele, ali Partizan na poslednju pauzu pred završnih deset minuta odlazi sa 12 poena viška nakon trojke Nanelija.

19:58

28′ Serija promašaja – 56:42

Dva puta je promašio otvorenu trojku Trifunović, nije ni Ferel bio precizan sa druge strane. Partizan je ponovo u nešto slabijem ritmu ali crno-beli čuvaju višak i, što je još bitnije po njih, troše vreme, pa su u sjajnoj poziciji pred samu završnicu.

19:53

26′ Crno-beli čuvaju prednost

Pogodio je Kaminski uz faul. Partizan igra sve bolje u napadu, u odbrani imaju pomoć i Podgoričana pošto Budućnost igra u najmanju ruku konfuznu košarku.

19:40

32′ Trojka Smailagića – 46:31

Kasnila je odbrana Budućnosti, Smailagić iskoristio to i pogodio trojku, Partizan na +15.

19:38

21′ Počelo drugo poluvreme – 43:29

Prvi napad imala je Budućnost, ali je isteklo vreme za napad pre nego što je Džons uspeo da šutne, dok je Partizan uspeo da poentira preko Smita nakon lepe akcije izabranika Željka Obradovića.

19:19

20′ Odbijen nalet Budućnosti – 39:27

Košarkaši tima iz Podgorice su u jednom momentu imali i pet poena zaostatka ali je Partizan zahvaljujući Smitu i Smailagiću uspeo da odbije nalet i stigne do 12 poena viška pred samu završnicu druge deonice.

19:12

17′ Budućnost preti, Obradović morao da reaguje – 32:25

Partizan je za skoro sedma minuta igre u drugoj četvrtini ubacio samo dva poena, uz samo pet izgubljenih lopti, ali Budućnost nije uspevala da pripreti sve do trojke Magija zbog čega je Obradović zatražio tajm-aut, a Smit to pretvorio u tri poena. Poentirao je i Kamenjaš sa druge strane.

19:06

15′ Kriza Partizana, Budućnost ne uspeva da se vrati – 29:20

Loše su crno-beli otvorili drugo poluvreme, ali Budućnost ne uspeva da to pretvori u iole ozbiljniji učinak, pošto u drugoj deonici vode 4:2. Ređaju se greške na obe strane

18:51

10′ Treća trojka Ledeja – 22:14

Nakon pasa Kaminskog za Avramovića, a potom i izazne lopte reprezentativca Srbije za Ledeja, najbolji strelac Partizana na večerašnjem meču je ostao sam na šutu za tri, sjajno se namestio i pogodio za osam poena prednosti.

18:48

9′ Kakva minijatura Ledeja – 19:14

Prvo je krilni centar Partizana pogodio svoju drugu trojku na meču, a potom je sjajno izblokirao Kamenjaša pod košem Partizana. Nadovezao se Kaminski pogotkom uz faul za +5.

18:46

7′ Preokret Budućnosti, problem za Partizan – 11:12

Blagi pad igre Partizana i preokret Budućnosti, ali mnogo veći problem predstavlja druga lična greška Doužera, koji je morao na klupu.

18:41

6′ Partizan čuva prednost, Kaminski sjajan – 11:8

Šest poena ubacio je Kaminski od početka meča. Raspoložen je za igru, pa je pogodio iako je bio van balansa, a tim iz Humske čuva višak.

18:36

4′ Zakucavanje Kaminskog – 7:5

U dobrom ritmu je Partizan otvorio meč, diktiraju dešavanja. Kaminski je zakucavanjem razgalio navijače ali je razliku smanjio Ferel dugom trojkom.

18:33

1′ Ledej otvorio meč trojkom – 3:2

Imali su malo problema igrači Partizana da poentiraju ali je Ledej iskoristio prostor i pogodio trojku, ali je u narednom napadu promašio pa je Budućnost imala napad. Tanasković je promašio, sa druge strane Naneli je bio precizan.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PARTIZAN ODBRANOM UGUŠIO ŽILAVE PODGORIČANE: Pobedom u Areni protiv Budućnosti rezultatom 78:67. Partizan obezbedio meč loptu u Podgorici”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter