Izvor: BSC HAPPY
31.03.2023 u 22:33
0

U Areni postoji samo JEDAN KRALJ, IME MU JE PARTIZAN! Nestvarna noć crno-belih i 20.000 navijača koji su DEMOLIRALI veliki Real Madrid

Atmosfera u „Štark areni“ je bila dostojna okršaja dva evropska velikana kakvi su Real Madrid i Partizan, a crno-beli su bili dostojni pobede protiv „kraljevskog kluba“ i plasmana u top 8 Evrolige! Više od 20.000 navijača je iz beogradske hale ispratilo izabranike Željka Obradovića u plej-of. Košarkaši Partizana su u 32. kolu došli do velike pobede 104:90.

Partizan je mnogo puta ove sezone, da se ne vraćamo dalje kroz istoriju, pokazao da je protiv njih sve pomenuto samo slovo na papiru i da je ono da „sreća prati hrabre“ i te kako tačno, a njima hrabrosti ne manjka, što će sledeći imati priliku da iskusi “kraljevski klub“.

PARTIZAN – REAL MADRID (U toku je 4/4)

100:80 – Stigao je Partizan do „stotke“. Matijas Lesor je pogodio oba puta sa linije penala, crno-beli imaju 20 poena prednosti na dva i po minuta do kraja meča.

98:78 – KEVIN PANTER! Kapiten Partizana pogađa trojku, na drugoj strani je sa linije penala oba puta bio siguran Gabrijel Dek, koji je ujedno postigao sve poene za Real u ovoj deonici.

90:76 – SMAILAGIĆ! Pogađa centar Partizana za tri i povećava prednost svog tima. A onda je u napadu napravio Tavares faul, a potom i zaradio tehničku grešku. Za njega je meč završen, pa je slobodno bacanje pogodio Zek Ledej.

84:72 – ZEK LEDEJ! Rodriges je faulirao Anđušića, koji je pogosio sva tri slobodna bacanja. Usledio je nerezonski šut Muse sa devet metara, koji nije završio u obruču, pa je su to crno-beli kaznili, tačnije Zek Ledej koji je iz dotrčavanja pogodio za tri. Mateo Čus je odmah reagovao tajm-autom.

Počela je poslednja deonica.

74:67 – Danilo Anđušić je fauliran pri šutu za tri poena. Promašio je za tri, ali je zato pogodio dva od tri slobodna bacanja.

Joanis Papapetru je zaradio tehničku grešku.

72:64 – LESOR! Odigrali su vrlo loše Matijas i Papapetru i iz čiste gluposti izgubili loptu, a onda je to kaznio Mario Hezonja – pogodio je Hrvat za tri. Na drugoj strani je Francuz uhvatio ofanzivni skok i pogodio za dva.

68:59 – Fenomenalna igra Joanisa Papapetru, koji je opet bio precizan sa poludistance. Čini se da Grk igra jednu od najboljih partija u crno-belom dresu. Na drugoj strani Hezonja opet pogađa trojku.

66:56 – DANTE EGZUM! Razigrao je Partizanov Australijanac, koji je prvo pogopdio trojku, a onda i lako zakucao. „Parni valjak“ opet ima dvocifrenu prednost.

61:53 – Vratio se Real na jednocifren zaostatak. Prvo je Dek slobodnim bacanjima smenjio prednost rivala, potom je Lesor prikucao na drugoj strani, a onda je Mario Hezonja „eksplodirao“ i iz dotrčavanja pogodio za tri.

59:46 – NANELI! Probio je Amerikanac i doslovno se neometano prošetao do koša, te upisao lake poene. Na drugoj strani je pre toga Hezonja bio polovičan sa linije penala.

57:43 – PAPAPETRU! Laka ruka grčkog reprezentativcan i siguran šut sa poludistance donosi nove poene Partizanu. Pre toga je bio siguran Kevin Panter.

52:41 – AVRAMOVIĆ! Matijas Lesor odradio je sjajan posao u odbrani, ukrao je „živu“ loptu, a onda je Aleksa sve kaznio trojkom. Ipak, na drugoj strani je istom merom vratio argentinski reprezentativac Gabrijel Dek.

Kraj prvog poluvremena!

49:36 – NANELI! Igrao je Amerikanac jedan na jedan protiv Muse, pa je došao do lakih poena iz okreta i doneo prvu dvocifrenu prenost svom timu. Na drugoj strani Real nije uspeo da dođe do poena, pa je Lesor došao do novih poena.

45:36 – LESOR! Fenomenalna igra „parnog valjka“. Odličan je prvo bio Džejms Naneli, a onda je Francuz lako zakucao za opšu ludnicu u Areni.

39:34 – KEVIN PANTER! Probudio se kapiten Partizana, koji je u pogodio 2/2 šuta sa poludistance. Prilikom šuta Pantera, Mario Hezonja je napravio faul nad Lesorom pod košem, pa su tako crno-beli dobili još jedan napad, a sa iste pozicije je pogodio kapiten „parnog valjka“.

35:34 – Nekoliko loših odluka u napadu Partizana i Real je to znao da kazni. Prvo je pokušao Lesor da zakuca, bezuspešno, a onda je i Ledej neprecizan bio pod košem. Španski tim, tačnije Rudi Fernandes pogađa trojku i smanjuje prednost crno-belih na pola koša. Obradović odmah reaguje tajm-autom.

33:29 – Pogađa Kevin Panter sa poludistance, na drugoj strani je bio Tavares sigruan sa linije penala posle faula kapitena Partizana. Crno-beli čuvaju vođstvo.

29:27 – I OPET EGZUM! Pogodio je Australijan pod faulom Gabrijela Deka, a onda je počeo da se buni strateg španskog tima, pa je zaradio i tehničku grešku. Upravo je to omogućilo još jedno slobodno bacanje za Egzuma, ali je on polovično bio precizan.

TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ nr


29:27 – I OPET EGZUM!
 Pogodio je Australijan pod faulom Gabrijela Deka, a onda je počeo da se buni strateg španskog tima, pa je zaradio i tehničku grešku. Upravo je to omogućilo još jedno slobodno bacanje za Egzuma, ali je on polovično bio precizan.

Mateo Čus dobija tehničku grešku.

26:25 – NANELI I EGZUM! Odlična odbrana crno-belih, ukrao je Australijanac loptu, a onda uputio fenomenalnu asistenciju ka Džejmsu Naneliju, koji je lako prikucao loptu u koš. Partizan opet vodi.

24:25 – DANTE EGZUM! Druge četvrtinu je otvorio Gabrijel Dek koji se posle faula Nanelija našao na liniji penala, oba puta je pogodio. Na drugoj strani Partizanov Australijanac pogađa van linije 6,75 i prednost gostiju smanjuje na pola koša.

Počela je druga deonica u prepunoj Štark Areni.

21:23 – KRAJ PRVE ČETVRTINE! Prednost je gostujućem timu doneo Poarje. I on je pogodio pod faulom, ali je i on promašio dodatno slobodno bacanje. Na drugoj strani Partizan nije uspeo da dođe do poena, pošto je Kevin panter promašio sa poludistance.

21:21 – LESOR! Pogađa centar francuskog proekla pod faulom i donosi novo izjedmnačenje, a onda i maši dodatno slobodno bacanje.

17:18 – JOANIS PAPAPETRU! Smanjuje grčki košarkaš pšrednost Real Madrida na svega pola koša razlike. Igrao je Grk jedan na jedan protiv Abaldea, iskoristio je snagu i onda iz okreta upisao poene sa poludistance.

11:15 – Dolazi Real do najveće prednosti na meču i to preko Hezonje i Abaldea, koji su mini serijom od 4-0 svom timu obezbedili četiri poena prednosti. Na drugoj strani Alen Smailagić je odlično odigrao protiv tavaresa, koji je „zaspea“ u odbrani, pa je centar crno-belih lako došao do petog poena.

9:11 – Nema Partizan adekvatno rešenje za superiornog centra madridskog tima. Tavares pogađa flouter pod faulom, a onda je pogodio i dodatno slobodno bacanje i tako upisao svoj peti poen. Na drugoj strani je siguran bio pre toga Aleksa Avaramović.

TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ nr

 

6:5 – UROŠ TRIFUNOVIĆ! Pogađa mladi košarkaš Partiazna za tri na isteku napada i vraća prednost svom timu. Na drugoj strani se na liniji penala našao Tavares, posle faula Smailagića. Centar Reala je oba puta bio precizan.

3:3 – Alen Smailagić lako dolazi do poena, imao je otvoren put do koša centar Partizana, što je iskoristio na najbolji mogući način. Odlični su bili crno-beli potom u odbrani, Hezonja je morao da šutira za tri na isteku napada i promašio, a onda je na drugoj strani Smailagić dobio rampu od Tavaresa, pa je Real uspešno kaznio loše iskreiran napad domaćeg tima – trojku je pogodio Adam Hanga i to na asistenciju Tavaresa. Izjednačenje je doneo Uroš Trifunović, pošto je bio polovično precizan sa linije penala.

Utakmica je počela.

Partizan je mnogo puta ove sezone, da se ne vraćamo dalje kroz istoriju, pokazao da je protiv njih sve pomenuto samo slovo na papiru i da je ono da „sreća prati hrabre“ i te kako tačno, a njima hrabrosti ne manjka, što će sledeći imati priliku da iskusi “kraljevski klub“.

Utakmica 32. kola Evrolige je od izuzetne važnosti za izabranike Željka Obradovića, koji će preko moćnog Real Madrida pokušati da overe plasman u plej-of. Izazov shodan ulogu.

Odlična forma, sjajan nalet, samopouzdanje, zrelost i iskustvo, koji su došli, doveli su do serije pobeda crno-belih. Uvek kada se sa dobrom serijom krene, sigurno je samo jedno, a to je da ona u nekom trenutku mora da stane, do kiksa i pada mora da dođe. E sad, postoji pad forme, a postoji i loš dan, sa Partizanom je u utakmici protiv Barselone ovo drugo bilo u pitanju.

Od prošle nedelje „Parni valjak“ ne staje. U petak je, moglo bi se reći i na iznenađenje, mada sa njima ove sezone uspesi ne bi više smeli da budu iznenađujući, poklekao je veliki Olimpijakos, i to kako… Onda je došla nedelja, utakmica regionalnog takmičenja sa Cedevita Olimpijom, u kojoj se videlo da su crno-beli košarkaši umorni, ali su nekako uspeli da izvojevaju pobedu. U utorak se protiv Katalonaca do istog ishoda nije moglo, umor je prosto uzeo maha. I mada, nema spora, govorimo o objektivno kvalitetnijem timu, ume to najtrofejniji evropski trener sve da neutrališe, da svaku manu protivnika iskoristi, a da svaku prednost svoje ekipe učini još većom, pa je tako, videlo se, Partizan mogao da parira Barseloni, a da može nešto više od toga sprečio ga je ritmu kakav ima, sa malo vremena za odmori i pripremu. Lesoru nije išlo, ostalima mahom nije bilo šutersko veče, pa je kvalitet Katalonaca morao da presudi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter