Izvor: Mozzartsport.com
01.04.2023 u 07:14
0

Partizanu još jedna pobeda garantuje četvrtfinale, ali može se i do petog mesta

Doduše, morao bi Makabi da izgubi obe preostale utakmice

Partizan širom otvorio vrata četvrtfinala, Crvena zvezda spustila zavesu na svoju borbu za top 8! To je epilog večerašnjih okršaja u 32. rundi Evrolige.

Crveno-belima slavlje u Vilerbanu, nažalost, ništa osim prestiža nije donelo, jer pobeda Baskonije nad Fenerbahčeom definitivno je označila kraj svih, i pre ovog kola tankih nada. S druge strane, crno-beli su upisali veliki trijumf protiv Kraljevskog kluba, međutim moraće da strepe još neko vreme.

Realno gledano, četa Željka Obradovića je u veoma dobrom položaju. Ukoliko ne žele da zavise od ostalih rezultata, Beograđani moraju da dobiju još jedan meč kako bi bili sigurni učesnici četvrtfinala. Ali imajući u vidu da je Monako noćašnjim slavljem osigurao domaći teren i da će možda s nešto manje energije i elana ući u predstojeći susret, nema sumnje da crno-beli gaje određene pretenzije i na peto mesto.

Dakle, cilj broje jedan je jedna pobeda i verifikacija plasmana u Top 8. Cilj broj dva – pokušaj da se napravi još jedan korak više na tabeli, kako bi u borbi za fajnal for bili izbegnuti Olimpijakos, Real Madrid i Barselona.

Razume se, šanse za ovako nešto nisu velike. Pored dve pobede Partizana (Monako na strani i Panatinaikos kod kuće), potrebno je da Makabi izgubi obe utakmice do kraja (Žalgiris na strani i Real Madrid kod kuće), odnosno da Fenerbahče poklekne makar jednom. Da li protiv Anadolu Efesa iduće nedelje, ili protiv Crvene zvezde u Beogradu…

Kada je u pitanju sam prolaz u četvrtfinale postoji varijanta da crno-beli to ostvare i uz dva poraza, ali trenutno malo ko među Grobarima razmišlja o tome.

Ipak je ovo bilo veličanstveno, trijumfalno veče koje podiže apetite do maksimuma…

33. KOLO

četvrtak, 6. april

Žalgiris – Makabi Tel Aviv

Crvena zvezda – Olimpijakos

Fenerbahče – Anadolu Efes

Valensija – Virtus

Real Madrid – Bajern Minhen

Baskonija – Asvel

petak, 7. april

Panatinaikos – Alba

Olimpija – Barselona

Monako – Partizan Mozzart Bet

34. KOLO

13. april, četvrtak

Alba – Asvel

Crvena zvezda – Fenerbahče

Olimpijakos – Baskonija

Makabi Tel Aviv – Real Madrid

Virtus – Olimpija

14. april, petak

Anadolu Efes – Monako

Bajern Minhen – Žalgiris

Partizan Mozzart Bet – Panatinaikos

Barselona – Valensija

U Areni postoji samo JEDAN KRALJ, IME MU JE PARTIZAN! Nestvarna noć crno-belih i 20.000 navijača koji su DEMOLIRALI veliki Real Madrid

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter