Izvor: BSC HAPPY
13.06.2023 u 22:03
0

MAESTRALNI LEDEJ I PANTER, prvi korak ka trofeju: Partizan pobedio Zvezdu na startu finala ABA lige

Neočekivana drama u finišu, dva potpuno drugačija poluvremena u režiji večitih rivala i vođstvo ekipe Željka Obradovića – sve smo to videli u jednoj utakmici!

Košarkaši Partizana savladali su na svom parketu Crvenu zvezdu u prvom meču finalne serije regionalnog ABA šampionata – 88:80.

Crno-bele je do pobede predvodio Zek Ledej sa 24 poena, 18 je dodao Kevin Panter, dok je dvocifren bio još Alen Smailagić sa 11 poena na svom kontu.

Sa druge strane, kod ekipe sa Malog Kalemegdana glavnu reč je vodio Ognjen Dobrić sa 17 poena, dva manje ubacio je Fakundo Kampaco, dok su se Filip Petrušev i Nemanja Nedović zaustavili na 11, odnosno deset poena.

Partizan – Zvezda

83:77 – Crvena zvezda je, definitivno, ponovo u ovoj utakmici! Poeni Bentila i Nedovića u reketu, razlika je samo šest poena.

81:73 – DOBRIĆ JE FAKTOR ZA ZVEZDU! Poeni za beka crveno-belih nakon ofanzivnog skoka.

81:71 – Ponovo Zek Ledej, ponovo onda kada treba Partizanu! Poeni krilnog centra sa poludistance, na pet minuta do kraja meča razlika je ponovo dvocifrena.

79:71 – Razlika je, nakon ko zna koliko dugo, jednocifrena! Poeni za goste iz prodora, imamo dramu!

79:69 – Zvezda je, ponovo, iz napada u napad sve bliže! Na jedno bacanje Pantera zbog tehničke lakim poenima u kontri odgovara Martin.

78:67 – Trojka na trojku! Na Madarov pogodak sa distance odgovara Kampaco, čija se lopta ušunjala u koš. Do kraja je sedam minuta.

75:64 – TROJKA NEDOVIĆA! Crvena zvezda je ponovo na minus 11, tajm-aut potražio je Željko Obradović!

75:61 – Zek Ledej iz odbojke postiže prvi poen u četvrtoj četvrtini.

71:56 – Probudio se Fakundo Kampaco! Na poene pod faulom Egzuma trojkom odgovara argentinski plejmejker.

68:51 – Po jedno zakucavanje na obe strane! Prvo je obruč zatresao Mitrović, a nakon njega ponovo Smailagić!

65:49 – ALEN SMAILAGIĆ! Vezani poeni za talentovanog centra, koji je nakon fenomenalnog zakucavanja i poentirao pod faulom!

61:49 – Iz poseda u posed prednost domaćih je sve manja! Na polovičan učinak Egzuma sa slobodnih bacanja pogotkom odgovara Dobrić.

60:47 – Nastavlja da topi Zvezda razliku Partizana. Poeni Petruševa sa linije penala.

60:45 – FAKUNDO KAMPACO! Trojka argentinskog plejmejkera, bolji početak crveno-belih u drugom poluvremenu!

58:42 – Pogađa iz odbojke Dobrić, Zvezda smanjuje na 16 poena razlike.

58:40 – Atraktivno je pod košem crveno-belih zakucao Smailagić, dok sa druge strane flouterom poentira Dobrić. Ne preterano aktivan početak drugog poluvremena.

56:38 – Prve poene u drugom poluvremenu upisuje Filip Petrušev, sa linije penala.

Druga četvrtina

56:36 – Zakucavanjem Zeka Ledeja stavljena je tačka na prvo poluvreme!

54:32 – Trojka Jama Madara! Partizan je na nestvarnih 22 poena viška.

51:31 – Zek Ledej je sada prvo ime utakmice, a ne Kevin Panter! Novi poeni za krilnog centra Partizana, njegov 16. na ovom meču.

47:29 – Poeni za Zvezdu u reketu. Nakon dobre kombinacije na zakucavanju je ostao Dalibor Ilić.

46:27 – Slobodna bacanja Egzuma i maksimalan plus za Partizan, od čak 19 poena.

42:25 – Tu je i Danilo Anđušić! Prva trojka za iskusnog beka nakon nekoliko neuspelih pokušaja, Partizan ima maksimalnih plus 17.

37:24 – Obradovićev džoker i zamena za Pantera? Zek Ledej! Dolazi krilni centar do svog 13. poena, dok sa druge strane Petrušev pogađa jedno od dva slobodna bacanja.

34:23 – Treći faul Kevina Pantera! Ovo može da zabrine Obradovićev tim, koji će verovatno bez kapitena do kraja poluvremena.

34:23 – Laki poeni u kontri i na jednoj i na drugoj strani. Prvo je za crno-bele poentirao Ledej, dok je sa druge strane lako prošao Dobrić.

32:21 – Ponovo Kevin Panter! Još jedna trojka za kapitena Partizana, da li je moguće zaustaviti ovog momka večeras? Čini se da ne.

Prva četvrtina

29:21 – Poenima Martina završena je prva četvrtina, Partizan ima plus osam.

29:19 – KAKVA TROJKA NEDOVIĆA! Delovao je napad crveno-belih bezizlazno, ali je fenomenalno pogodio Zvezdin bek!

26;16 – Pojavljuje se i Nemanja Nedović na ovoj utakmici. Prodor povremenog reprezentativca Srbije, koji smanjuje na minus deset.

24:14 – Šutersko ludilo Partizana, to se već sada slobodno može nazvati tako. Još jedna trojka Ledeja, dvocifren plus za domaće!

21:12 – Nezaustavljiv je Panter! Još jedna trojka, 11. poen i odgovor na pogodag Markovića sa druge strane.

18:9 – Na Pantera nadovezuje se i Ledej! Trojka za krilnog centra, koji odgovara na sjajnu pik en rol kombinaciju Kampaca i Mitrovića. Tajm-aut traži Duško Ivanović.

13:7 – Evo Fakunda Kampaca! Trojka za Zvezdinog plejmejkera!

13:4 – Ide i trojka Nanelija, Zvezda deluje indisponirano na startu ovog duela.

10:4 – Ponovo Panter, i to pod faulom! Sjajan početak kapitena Partizana, koji već ima osam poena!

7:2 – Bolji početak Partizana! Poeni Pantera i Ledeja sa poludistance, crno-beli imaju plus pet.

3:2 – Velika borba već na startu! Na poene Bentila sa linije penala trojkom odgovara Panter!

Startne petorke:

Partizan: Madar, Panter, Naneli, Ledej, Smailagić.

Zvezda: Kampaco, Lazić, Dobrić, Bentil, Mitrović.

Trenutak, različiti rezultati sa istim timovima, prvi mečevi, sve je to daleko iza njih, došao je kraj sezone, a sa njim i vreme da se vidi ko je najbolja ekipa na ovim prostorima.

Finala serija ABA lige počinje u utorak, utakmicom u kojoj je će od 20 časova u „Štark areni“ Partizan biti domaćin. Ko prvi dođe do tri pobede poneće titulu i epitet šampiona.

Euforija je ove godine bila ogromna i sa njom još nije gotovo, pošto je ostao poslednji čin. Dva najveća srpska kluba su igrala u Evroligi, pa smo osim na domaćoj i regionalnoj sceni, prvi put i na velikoj, evropskoj gledali okršaj naših velikana.

Smenjivali su timovi po formi, smenjivali su se u pobedama u međusobnim okršajima, u dobrim i lošim serijama, merili su se prema zajedničkim duelima, ali i prema onima koje su igrali sa drugima, prema dometima, ali će sada sami konačno reći sve – vremena za popravni više nema.

STANOVNICI SRBIJE ČINE SAMO 0,1 odsto svetske populacije, a… : Jokić „pokorio“ Ameriku, a ona se naklonila njemu i Đokoviću
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter