Izvor: Blic.rs
29.10.2023 u 16:42
0

Mlade nade na Novakovom putu u Parizu, ali njega zanima samo Alkaras: Evo šta nas očekuje u borbi za prvo mesto

Masters u Parizu biće izuzetno važan za ovu "listu" najboljeg tenisera sveta.

„Uvek imam ciljeve. Da osvojim još jedan grend slem, da budem prvi na listi, da završim godinu na prvom mestu“, jasno je poručio Novak Đoković. Masters u Parizu biće izuzetno važan za ovu „listu“ najboljeg tenisera sveta.

Novak Đoković vraća se takmičenjima posle duže pauze. Srbin je 10. septembra na US Openu osvojio 24. grend slem titulu, a potom je pomogao nacionalnom timu da se plasira na finalni turnir Dejvis kupa. I otišao je na odmor.

Poslednje tri sedmice je prvi reket sveta naporno trenirao kako bi u najboljoj formi dočekao završnicu sezone, u kojoj će se sa Karlosom Alakrasom boriti za prvo mesto na ATP listi.

Šestostruki šampion došao je na turnir u Parizu sa nizom od 13 pobeda, koji datira još od Sinsinatija. Taj niz uspeha mu je doneo prednost od 500 poena ispred Alkarasa u „trci uživo“, koja je indikator ko bi mogao da završi godinu na prvom mestu.
Đoković će braniti 600 bodova u Parizu, nakon što je prošle godine stigao do meča za titulu i izgubio od Holgera Runea – koji mu je sada potencijalni rival u četvrtfinalu.

Tragajući za rekordnom sedmom krunom u Bersiju, srpski teniser će u svom uvodnom meču igrati protiv Miomira Kecmanovića ili Tomasa Ečeverija, a mogao bi da igra sa šampionom Tokija Benom Šeltonom u trećem kolu. Italijan Janik Siner je potencijalni protivnik u polufinalu. Finale donosi moguću borbu sa Alkarasom.
Alkaras je drugi nosilac i brani 180 poena, koliko je osvojio plasmanom u četvrtfina prošle godine. Njegov prvi protivnik biće kvalifikant ili Aleksandar Miler. Potencijalni protivnik u trećem kolu je 16. nosilac Karan Hačanov, dok bi u četvrtfinalu mogao da se sastane sa Stefanosom Cicipasom ili Aleksandrom Zverevim. Treći nosilac Daniil Medvedev je u Alkarasovoj polovini žreba.

Španac se takođe vraća na teren – pošto se povukao iz Bazela zbog problema u levom stopalu i donjem delu leđa, ali je potvrdio svoje planove da igra u Parizu i Torinu.

Španac je osvojio šest titula ove sezone, uključujući masterse u Indijan Velsu i Madridu, ali nije podigao trofej otkako je pobedio Đokovića u njihovom epskom finalu Vimbldona u julu.
Kada je konkretno o borbi za prvo mesto reč – stvari stoje ovako. Novak Đoković trenutno ima 11.045 bodova, dok će Karlos Alkaras u ponedeljak imati 8.625 bodova, pošto mu se skine 180 iz Bazela.

Po pravilima, posle turnira u Parizu – odnosno 6. novembra, brišu se i poeni sa Završnog mastersa – tako da će Novak sigurno izgubiti i 1.500 bodova osvojenih u Torinu prošle godine.

Novaku će plasman u finale mastersa u Parizu biti dovoljan da sačuva čelnu poziciju. Ako takmičenje završi u polufinalu ili četvrtfinalu, Karlosu Alkarasu titula donosi prvo mesto. Ako Đoković stane pre četvrtfinala, Špancu će biti dovoljan ulazak u finale.

Kada je reč o Završnom mastersu, takmičenje u Parizu pruža još jednu šansu najboljima na svetu da se kvalifikuju za taj turnir. Već su svoje mesto obezbedili Novak Đoković, Karlos Alkaras, Danil Medvedev, Janik Siner i Andrej Rubljov — dok će se za preostala tri mesta boriti Stefanos Cicipas, Aleksandar Zverev, Holger Rune, Tejlor Fric, Hubert Hurkač i Kasper Rud.

Takmičenje u Bersiju počinje 30. oktobra, a trajaće do 5. novembra. Igra se za nagradni fond od 6.748.815 evra.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter