Izvor: novasport
13.10.2023 u 07:29
0

NOVI SKANDAL HRVATA:Ustaške pesme i rasistički povici sa tribina u Osijeku

Hrvatski navijači nikako da se opamete, i ovog puta najverovatnije možemo očekivati reakcije zvaničnika FIFE

Hrvatska je bila pod uslovnom kaznom UEFA zbog pojavljivanja ustaške zastave na Rujevici, a sada je u Osijeku nekoliko navijača u nekoliko navrata pevalo stihove ustaških pesama.

ASVEL – PARTIZAN: Crno-beli POBEDILI Francuze!

Na ulazima „Opus“ Arene u Osijeku bile su rigorozne kontrole pred početak meča između Hrvatske i Turske u okviru kvalifikacija za Evropko prvenstvo naredne godine.

Bojali su se iz Fudbalskog saveza Hrvatske da se ne ponovi skandal iz Rijeke, odnosno sa meča protiv Letonije, kada su trojica navijača unela ustašku zastavu i kada su mahali istom. Međutim, sada su se sa tribina čuli ustaški povici, iako zastave nije bilo.

Pred kraj prvog poluvremena, u najmanje tri navrata, čuli su se stihovi ustaških pesama.

„Korak ide za korakom, mlad ustaša pod barjakom. Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije za slobodu i za dom, hrvatski dom“, čulo se u prenosu.

Veći deo navijača im je odgovorio zvižducima, a policija je tražila da se snime ti navijači.

Na kraju utakmice, grupa Hrvata bila je nezadovoljna suđenjem, pa se skandiralo „cigani, cigani“.

Hrvatska je prošli put kažnjena zbog ovakvih ispada, a videćemo šta će sada biti.

Utakmica je završena pobedom Turske od 1:0.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter